Trendlakás - Lakberendezés a neten
Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
A szomszéd háza zöldebb?
Amellett, hogy igen divatos, rendkívül költségkímélő megoldás a természetbarát lakás/ház építése. Igaz, amit nyerünk a révészen, azt a vámon elveszítjük – legalábbis elsőre így tűnik.
Új utak a szelektív hulladékgyűjtésben
Bár az állatvilág többi tagja is alakítja a környezetét, mégsem olyan drasztikusan, mint az ember.
Go Green
Mai világunkban egyre fontosabb és követendőbb az öko felfogás...
A szomszéd háza mindig zöldebb – Ökoházak
Egy ökoháznál alapfeltétel, hogy természetes módon illeszkedjen a környezetébe, és harmonikusan tudjon együtt élni vele.
Fűtsünk energiatakarékosan
Az energiatudatos megoldások nem csupán a magas közüzemi költségek mérséklése miatt fontosak, a földünket károsító hatások mérsékléséért is sokat tehetünk!
Az ásványvizet nem kell tisztítani
A tisztító eljárással kezelt vizek nem tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat
Mit kell tudni a fém szelektív gyűjtéséről?
A természetben a fémek vegyületekben, főleg oxidokban és szulfidokban, esetenként karbonátokban fordulnak elő. A természetben található fémvegyületek az ásványok. A különböző ásványok keverékét ércnek nevezzük...
Mit kell tudni az italoskarton szelektív gyűjtéséről?
A többrétegű italoskarton-dobozok családja a háromféle anyagtípusból készülõ, úgynevezett társított csomagolóanyagok kategóriájába tartozik...
Papírbrikett mint fűtőanyag
Napjainkban számos tüzelőanyag fellelhető a piacon a nem megújuló energiaforrásokon át a legkorszerűbb biofűtőanyagokig. A fontosabb tüzelőanyagok fűtőértéke más és más.
Cellux Csoport
„Az alkotás a közös nevező”
Kellemes délutáni zsongás egy divatos, de nem bántóan felkapott kultúrkocsmában. A galérián egy-egy laptopon békésen kopácsol két fiatal lány, előttük bögre tea gőzölög...
Sütés-főzés energiatakarékosan
Amikor az ősember felfedezte a tüzet, valószínűleg nem is számított rá, mekkora technikai fejlődést indít majd el ennek a kis lobogó, fényt és meleget adó fényforrásnak a segítségével.
Hogy ne az utcát fűtsük…
Szerencsére ma már nem divat annyira az utcát melegíteni, mint kicsivel régebben.
Konténerből apartman
Kína fejlődése töretlen. Sok környezetvédőnek szemet szúr viszont az a tény, hogy az óriási fejlődés mellett nem fordítanak kellő gondot a környezetvédelemre. Ennek ellenpéldája ez a cikk is, fotókkal mellékelve...
Kutatók éjszakáján aprók és nagyok és mi
A rendezők szerint 10-15%-kal többen látogattak ki a rendezvényekre, mint tavaly. Valóban sokan voltak, köszönhető ez a verőfényes napsütésnek, és a kellemes esti melegnek.
Kutatók éjszakáján a Céllövöldével
A központi rendezvény előcsarnokában állítottuk ki a Céllövöldét. Tudom, kutatók éjszakája volt és hogy kerül a csizma az asztalra?
Zöld szüreten a Feneketlen-tónál
Szeptember 25-én szüreten voltunk Újbudán a Parkszínpad előtt területen. Folyamatos népzenei koncertek, gyerekprogramok színesítették a zöld napot. Mesteremberek, vályogvető, szalmaház építő mutatták be, hogy lehet házat építeni nagyapáink korszakában használt építőelemekből.
Hulladékkonténer, és ami belefér
Tudjuk van olyan, hogy városi művészet. Goldsmiths egyetem végzős hallgatói úgy gondolták kicsit feldobják a néha amúgy szürke városi életet.
Zsákok helyett komposztálunk
Komposztáló projekt Újbudán! A Kerületi Környezetvédelmi Program keretén belül Budapest XI. kerület Újbuda levegőtisztasága érdekében, valamint a zöldlomb szállítási költségeinek csökkentésére Újbuda Önkormányzata, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar, az OBI Barkács Áruház (Savoya-Park) és az Újbuda Prizma Kft. együttműködésével folytatja a 2008 szeptemberében elkezdett sikeres kerületi komposztáló projektet.
Műanyag pohár hulladék
Műanyag poharakkal nap mint nap találkozunk. A legtöbb strandon, rendezvényen, koncerteken, fesztiválokon,
nyári szórakozóhelyeken, kerti partikon megtalálhatók.
PET palackkal az óceánon keresztül
Hat bátor fiatal fél éven keresztül tett meg 15 000 kilométert San Francisco és Sydney között. Az érdekesség ebben az útban az, hogy hajójukat műanyag palackokból építették (több mint 12 000-ből). Az árbóc is újrahasznosított alumíniumcsövekbből készült. Ragasztóanyagként cukornádból készült természetes alapanyagot használtak.
Pedál hajtású szelektív szemétszállító
Az újrahasznosítás manapság már nem újkeletű kifejezés. Általában a környezetvédelemben használjuk. Portálunkon hírt adtunk már különböző találmányokról, amit akár a mindennapi életben is használhatunk.
Zöldhulladék-elszállítás Budapesten és környékén
A szépen ápolt, gondozott kertnek elkerülhetetlen velejárója a zöldhulladék keletkezése. Tudjuk, milyen nagy gondot jelent manapság a zöldhulladéktól megszabadulni. Cégünk szeretne Önnek ebben segítségére lenni.
Műanyaghulladékból hernyókészítés
Többfajta, otthonunkban megtalálható, kidobásra szánt műanyagból hernyók készítését mutatjuk be.
Esővíz-hasznosítás alapfokon
Elképesztő, hogy tisztában vagyunk vele, hogy a víz mekkora kincs, és hogy vigyáznunk kellene rá, ennek ellenére ivóvízzel öblítjük a vécét, ivóvízzel mosunk.
„Napraforgó” vagy fix
Ha háztetőre épített elemről beszélünk, akkor csak fix lehet. Ha talajra telepítettről, akkor napraforgó is, bár sárga sosem lesz, nem ezért, de hivatalosan napkövetőnek nevezik. Mi az?
Fagyasztó ötletek
Itt van, tombol a nyár sok-sok fantasztikus termésével: zamatos, ízes gyümölcsökkel és harsogó, lédús zöldségekkel.
A szelektív hulladékot nem öntik össze, ugye?
Magyarországon 2009-ben 830 ezer tonna csomagolási hulladékot bocsátottak ki a csomagoló, töltő vállalatok.
Mosógolyó
A mosószer rengeteg vegyszert, tenzidet, enzimet, vízlágyítót, foszfátot, lúgot, fehérítőt, habképződés csökkentőt, szennylebegtetést elősegítő adalékot, és illatosító segédanyagot és kitöltő anyagokot tartalmaz...
Vajjal, margarinnal is szelektáljunk?
A gyártó cégek kötelesek feltüntetni termék transz-zsír összetevőit. A margarint eredetileg pulykák hizlalásához fejlesztették ki...
Naná, hogy a gördeszkát is lehet újrahasznosítani!
Egy japán szobrász (Haroshi) gondolt egy nagyot, és törött gördeszkákból jópofa szobrokat alkotott. Jópofák, színesek és minden elismerés az alkotóé...
„Jobban örülnék neki, ha a Printa nem ökodizájnüzlet lenne”
Interjú Majoros Zitával
- Printa Concept Store -
Házimunka vegyszer nélkül
Bár nagyon nehéznek tűnik átállni a környezetkímélő üzemmódra, azért apró lépésekkel el lehet kezdeni a változást.
Hátrább a fotonokkal!
Környezettudatos világítástechnika.
Új mobilház a láthatáron
Soha nem volt még ennyire aktuális átgondolni az épített környezethez való viszonyunkat és azt, hogy melyek azok a megoldások, amelyek hosszútávon is kedvezőek és rövidtávon gyorsan megvalósíthatóak – állítják a DOMINOHÁZ néven nemsokára piacra kerülő mobil-lakóház tervezői.
Mert ez műanyag…
Emlékszünk még a fenti reklámszlogenre? Nem most volt, de a fejünkből kitörölhetetlen!
   
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum