Trendlakás - Lakberendezési cikkek, tippek
Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Ékszer mellé balkonkert jár! ... mert jól áll neked a bazsalikom, a paradicsom vagy a csili
Öltözz a kertedhez, Vadjutka új kollekciója
Az zöldség nem csak egészséges, de ha magunk termesztjük akkor biztosan vegyszermentes is. És persze gyönyörű, az égőpiros csilipaprika, vagy a friss bokor bazsalikom csodaszép tud lenni.
Márton László Attila Led - Led- Led
Miközben az ember dolgozik, rájön, hogy az élete során kapott benyomások, események láncolatából áll össze egy-egy tárgy végleges formája, a választott anyagok és a megjelenés mikéntje. Vagyis a lámpák hiánya csak a kezdőlökés volt, a többit „csak” egymás mellé kellett tenni.
„Nekem az alkotás játék és önkifejezés egyszerre”
Matisz Alízzal otthonokról, lakberendezésről, stílusról beszélgettünk.
A szép tárgyak visszahatnak - Lubloy Zoltán formatervező
A tervezők nem léhűtők, hanem azzal foglalkoznak, hogy értékesebbé, tökéletessé, különlegessé tegyék a hétköznapokat, mindezt úgy, hogy nem is vesszük észre.
Interjú Monori Anita porcelántervezővel
Minden inspirál, ami az adott feladattal kapcsolatos. Nem emberek inkább az adott problémakör, amit meg kell oldani, késztet új tárgyak, formák megalkotására.
Kihirdették a Portfolio Review győzteseit!
„A LOFFICE a kezdetek óta szervesen kapcsolódik a kortárs művészethez, hiszen olyan coworking irodákat működtet, amelyek legfőbb ismertető jegye az inspiratív környezet, a falakon gyakran cserélődő kortárs alkotások és a rafináltan újrahasznosított installációk és bútorok, melyek mind fiatal designerek munkái...
Gombold Újra!
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011 februárjában „Gombold újra! Divat a magyar” címmel közös öltözéktervezési pályázatot hirdetett. A kezdeményezést záró nagyszabású divatshow-t a Nemzetközi Európa Nap előestéjén, május 8-án este tartották a Szépművészeti Múzeumban.
Laufer Ferenc

Teáscsészétől a Mercédeszig
Inspirálni vagy ötletet adni bármi tud. Emberek, tárgyak, problémák, szituációk, képek...stb. Ha valami nem tetszik vagy nem jól működik, akkor arra megoldást keresek; ha valami jól néz ki, szép és működik, akkor abból ötletet merítek és továbbgondolom. Természetesen nem mindegy, hogy mi a feladat.
Kortárs művészet - Marcel Wanders
Bútortervezés napjainkban.
Mesterségem címere: ékszertervező
Vad Jutka ékszertetvezővel beszélgettünk.
Az olasz bútor: szerelem
Dolce vita otthon: Domea Mobili Italiani - interjú
Ködös vasárnap délelőtt az év legkedvetlenebb hónapjában, a Domeo Mobili Italiani bemutatótermében azonban mediterrán derű uralkodik.
Mario Bellini
Az 1935-ös születésű Mario Bellini az olasz és az európai tervezők vitathatatlan csillaga.
India csillaga: Rajiv Saini építész
Az indiai származású Rajiv Saini a tervezők azon csoportjába tartozik, akik autodidakta módon kezdtek építészettel és belsőépítészettel foglalkozni.
Egy reneszánsz lélek eklektikus elméje
Hujber-Nagy Aletta színszakértő-belsőépítésszel beszélgettünk.
A svéd tér- forma designer – Alexander Lervik
Alexander Lervik bútortervező, belsőépítész és formatervezést tanító egyetemi tanár a Stockholmi Műszaki Egyetemen.
„A belsőépítészetnek szerves része a dráma”
Jack Tibor belsőépítésszel beszélgettünk.
Bényei István és a komplex gondolkodás
Tervezés kerítéstől kerítésig.
Bútordizájn itthon – Szikszai László munkáiról
Annak ellenére, hogy Magyarország nem dizájnnagyhatalom, nem szűkölködünk új eredményekben, és nem igaz, hogy a magyarok ne lennének a dizájnélet meghatározó szereplői.
A mozgás vonzásában - Simon Zsolt József művészete
Mesebeli tengeri élőlényekként nyújtózkodnak, vibrálnak, lebegnek Simon Zsolt József megdöbbentő, tündérvilágot idéző plasztikái - ezekbe a szobrokba annyi dinamizmus szorult, hogy alig hihető, hogy anyaguk nem valami élő szövet, hanem porcelán.
Mesterségem címere: KERÁMIAKÉSZÍTŐ
Kerámiavilág a Balatonnál.
Mesterségem címere: BÚTORKÉSZÍTŐ - Hetessy Gábor
Római kori bútorok ma!
Mesterségem címere: AMATŐR IPARMŰVÉSZ - Kovács Kata
Katoda – hirdeti az üzletfelirat Veszprém egyik legszebb helyén, az Óváros téren. Hogy mit takar? Megkérdeztük a névadót, aki egyben a boltocska árukészletének „feltöltője”.
Mesterségem címere: BELSŐÉPÍTÉSZ – Heintz Valentin
A szegedi születésű, ma már belsőépítész szakember iskolái elvégzése után a családi vállalkozás tennivalóiból vette ki a részét, mert akkori álma még nem volt igazán reális...
Mesterségem címere: TEXTILTERVEZŐ 3. - Hegedűs Andrea
Hegedűs Andrea textiltervező művész több hónapot töltött Németországban, Svájcban és Franciaországban különböző ösztöndíjakkal.
Mesterségem címere: TEXTILTERVEZŐ 2. - Vastag Ágnes
Vastag Ágnes textiltervező iparművész és művészetpedagógus amellett, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar Vizuális Nevelési Tanszékén tanít, több mint 15 éve tervezi és készíti saját műhelyében kézműves mesteremberek segítségével meseszép gobelinjeit és szőnyegeit.
Mesterségem címere:
TEXTILTERVEZŐ - László Edina
Évezredek óta textilbe bugyoláljuk az újszülötteinket, textilbe a halottainkat, textillel védekezünk a hideg és az égető napsugarak ellen...
Amire büszkék lehetünk: Beton másképpen – Losonczi Áron LiTraConja
A történet nem ma kezdődött, az átlátszó beton nem számít már igazán hírnek, azonban van olyan nagy jelentősége, hogy mi is szóljunk róla néhány szót.
   
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum