Trendlakás - Lakberendezési cikkek, tippek
Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Autóalkatrészek a lakásban? Akár még divatos is lehet!
Valljuk be, kevesen tudjuk elképzelni, hogy a lakásban autóalkatrészekkel vegyük körül magunkat, ennek ellenére egyre divatosabb, hogy egy-egy olyan kiegészítőt helyezzünk el a lakásunk helyiségeiben, amelyek valaha autók alkatrészeként szolgáltak. Az interneten keresgélve számtalan inspiráló ötletet találhatunk ezen irányzat elemeiből.
Lakberendezési trendek az újévben – terrakotta, parafa, tapéta vagy fotó?
Tanuljunk lakberendezést könyvből!
Matrica - a falnak dísze!
Wenga design, aki nem fél a kihívásoktól
„Formába öntjük elképzeléseit és megvalósítjuk azt, amit el sem tud képzelni!”
Wenga design, aki nem fél a kihívásoktól
„Formába öntjük álmait és megvalósítjuk azt, amit el sem tud képzelni!”

Bútoraik azt a luxust képviselik, melyekkel egyéni, személyiségre szabott környezet alakítható ki. Amikor a Wenga termékek mellett döntenek, a jövőjükbe fektetnek. Kulcsszó az egyediség, az alkotás és a minőség.
Üzenet a múltból...vintage hangulat egy hóbortos kis lakásban
A belváros szívében van egy régi, kovácsoltvas lépcsős „tipikus pesti bérház”, melynek hátsó udvari szegletében bújik meg szereplőnk dédelgetett álma.
Ez a kis lakás egy 50 nm-es mesevilág, melyben – Kernya Andrea mesél végnélküli szeretettel berendezésekről, hangulatteremtésről.
Freshka Design
Freshka + RS Bútoráruház = Mesevilág egy óvodának
2011 májusában az RS Bútoráruház országos gyerekrajz pályázatot hirdetett, melynek egyik fődíját a Freshka Design ajánlotta fel: egy csodálatos mesefalat a győztes óvodájába. A nyereményt az első 10 közé jutott legfiatalabb kislány kapta, aki csupán 4 éves. A mesefal elkészítésében ő maga is segített.
Az élhető skandináv design
Amit ma a skandináv stílusban látunk az nagyjából 50 éves társadalmi fejlődés eredménye. Az északi országok munkái sok hasonlóságot mutatnak, minden forma a minimalizmuson, visszafogottságon és a funkcionalizmuson alapszik.
Feldobnád az Otthonod, de nem tudod mivel?
Barlangrajzok a XXI. században
Unalmas környezetét már a crő-magnoni ember is díszítette, kifestette, 40 ezer évvel ezelőtt. 100 ezer éve, a neandervölgyi még nem.
Hangulatvilágítás: lámpafüzérektől a gömblámpákig
A terített asztal
Egy szépen feldíszített asztalnál egészen más az étkezés hangulata – általában kiemelt alkalmakkor, ünnepekkor szánunk több időt az ebédre, vacsorára; több figyelmet fordítunk a terítékre, az edényekre, poharakra, szalvétákra.
A papír új arca
Találós kérdés, mi az? Egyszerű, jól használható, olcsó és esztétikus! És nem utolsó sorban környezetbarát.
Az énkisházam
Emlékszel, hogy amikor kicsi gyerek voltál, mennyire szerettél bújni? Persze, anyuhoz is, de csak úgy, egy sátorba, egy kuckóba, amit plédekből és/vagy székekből tákoltál össze…
Romantikus stílus a fürdőben
Sárkány Péter bútortervező mesél nekünk a fürdőszobákról és azok berendezéséről.
Megvalósult álmok fenyőfából - Practic Fenyőbútor
József utca, nyolcadik kerület. A 32-esek teréhez közel eső műhely felé tartok. Egy zárható kapun keresztül jutok be a fenyődeszkáktól messze illatozó műhelybe, ahol viszont már nyugalom és harmónia fogad. Egy sziget a Belváros sűrűjében…
Dobd fel a lakásod! Stencilezz!
Ha résen vagyunk a vasárnapi belvárosi sétánk során, rájövünk, hogy tele van vele a város. Vannak ismert "arcok" és vannak számunkra teljesen ismeretlenek. Vannak szépek, vannak csúnyák, van, aki így hirdet, van, aki csak díszíteni kívánja az épületek falait...stencillel.
Alakíts! - A falburkolatok alternatívái
Ha költözünk, felújítunk, vagy csak unjuk már a régit, és szeretnék változtatni, a legmeghatározóbb, amivel változást érhetünk el, a falburkolat.
Mi legyen a nagyi komódjával?
Bútor-reinkarnáció
Régen a bútorokat hosszú távra tervezték, egy lakás berendezését gyakran generációk használták anélkül, hogy az különösebben leamortizálódott volna.
Kis lakás új ruhája
Az ember, ha eljut odáig, hogy végre saját lakást vehet, szép nagy dilemma elé kerül: új lakást vegyen vagy régi építésűt. Aki nem engedheti meg magának a több szobát, és még így is kénytelen hitelt felvenni, ismeri a problémát, a kérdést, hogy miből is engedjen, miben kössön kompromisszumot.
Étkezés a szabadban
Lassan talán tényleg tavasz lesz, vagy egyből nyár – ne maradjunk a lakásban. Piknikeljünk, de ne akárhogyan!
A terített asztal
Egy szépen feldíszített asztalnál egészen más az étkezés hangulata...
   
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum