Trendlakás - Ajánlók
Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok










Paleo TOP 100: zsírégető varázsfűszereim
Amellett, hogy ezek a fűszerek nagyon karakteres ízt adnak az ételeknek, vitalizálják a szervezetet, antibakteriális hatásúak és méregtelenítenek is. Éppen ezért a következő 11-es lista - a citromot is a fűszerekhez számítom - mindig vannak otthon, így bármilyen alapanyag is kerül a kezeim közé, ínycsiklandozó hedonista paleo fogássá tudom varázsolni.
Joghurtos baracktorta
Az őszibarack nemcsak a betegségek elleni védekezésben segít, de a száraz és fáradt bőrre is kitűnő csodaszer.
A nyersen is fogyasztható lédús gyümölcsből számtalan finomság készíthető, mi most egy nagyszerű torta receptet osztunk meg veletek...
Mákos-szilvás pite áfonyával
A jó hírem az, hogy ennél a süteménynél egyik tévhittel sem kell foglalkozni, mivel az őrölt mák elegendő folyadék után nem tapad meg a fogak között, és a szilva kiegyensúlyozott mennyiségben szerepel a receptben. Viszont nem tartalmaz üres kalóriákat, lisztet, kristálycukrot, mégis édes, könnyű finomság desszertként vagy reggelire.
Brokkoli krémleves pirított mandulával
Brokkoli krémleves pirított mandulával
Bevásárlólista 4 adaghoz:
40 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 ek. zsiradék
1 sárgarépa apróra vágva
őrölt szerecsendió
só, bors
5 dkg szeletelt mandula
Barackos-áfonyás pite
Édes és könnyű reggelire vágysz? Akkor imádni fogod ezt a pitét. Nálam egy nap alatt elfogyott...teljesen észrevétlenül!
Hogyan válts paleóra lépésről-lépésre?
Ne ragaszkodj a megszokásokhoz, úgy sokkal szabadabban tudod értelmezni az új étrendedet! Kreatívan kísérletezz, próbálj ki új élelmiszereket akár majd receptjeink közül, akár ami neked szimpatikus és beilleszthető ezek közé a keretek közé. Nagyon boldog leszel, amikor ráállsz a mérlegre 1-2 hónap múlva, vagy éppen egy próbafülkéből elégedetten kilépve 1-2 számmal kisebb nadrágot viszel a pénztárhoz. Ezek a szemmel látható pozitívumok. De emellett rengeteget teszel azért, hogy elkerüld vagy magad mögött hagyd az egészségügyi problémákat egy egész életre!
Paleo Hedonistáknak!
Folytasd, kezdd el, ÉLJ vele maximálisan!
A legtöbb nő úgy gondolja, elegánsan és keveset szabad csak ennie, pl. néhány almán meg tonhalas salátán vegetálni, mert a nőies énje ezt kívánja, és mások is ezt várják tőle. Csak semmi töltött libacombtól roskadozó tálak, vörösboros marhapörkölt, vagy éppen tojásos lecsó! Nem, ezek nem nőies eledelek. (Pedig milyen finomak!) Ez a felfogás különösen férfiak, és A FÉRFI jelenlétében erősödhet fel, bár azért a fogyókúra mániás és/vagy piszkafa barátnők társasága is bevonzhatja.
A Costes
Ha meg akarja hódítani szíve hölgyét, vagy elkápráztatná szerelmes lovagját, esetleg csak kitűnő ételre vágyik, jó választás a Costes étterem, ahol még a mosogatófiúnak is az a mottója, hogy „a tökéletesre törekszünk, a gasztronómia csúcsaira”.
BORD Építész Stúdió: az Etyeki Kúria Borászat épülete
2012. június 5-én került sor az Etyeki Kúria Borászat új épületének alapkőletételére. Az új ház, melyet a BORD Építész
Stúdió tervezett, nemcsak jól illeszkedik a borvidék hangulatához, de az Etyeki Kúria Borászat jelképe is lehet a jövőben.
Izgalmasan tagolt tömege, a ritmikusan változó méretű térsorok és megnyitások révén az új épület a természettel egy-
séget alkotó, mégis karakteres ház lesz.
Grapefruitos túrótorta
Grapefruitos túrótorta
hozzávalók:
35dkg grapefruit
4 tojás sárgája
50 dkg sovány tehéntúró
10 dkg margarin
5 dl tej
1,5 csomag zselatin
2csomag gyümölcs zselépor
2 rúd vanília
A fenegyerek
Tóth Géza mixerként elérte, amit lehetett: a rengeteg díj és elismerés közül kitűnik a Guinness-rekord (74 perc alatt 500 koktélt kevert össze), valamint a 2004-es Charley bácsi szakmai életmű-díj.
Pécsi románc: bor és pácolt csirkemell
Ha pedig románc, akkor legyen tavasz végi naplemente, langyos szellő, gyertyafény. Boldog, romantikus pillanatok bora. Friss és gyümölcsös karakteres savakkal telített, nagy testű bor, melyet intenzív utóíze hosszan kísér. Könnyű szárnyas ételekhez, nem túl intenzíven fűszerezve, kevés afrodiziákummal: fahéjjal, gyömbérrel vagy ánizzsal.
Használjunk gyümölcscentrifugát!
A saját magunk által elkészített gyümölcs- és zöldséglevek nemcsak finomabbak, olcsóbbak, hanem lényegesen egészségesebbek is.
Trendlakás Receptverseny
Cukkinis Spárga
1 db póréhagyma
1 db csirkemell-filé
1 db cukkini
6-8 szál spárga
1 db paradicsom
30 dkg spagetti
kb. 5 dkg margarin
1 dl főzőtejszín
tárkony
petrezselyem
só, bors ízlés szerint
Trendlakás Receptverseny
Kedvenc halreceptem
80 dkg konyhakész hal, 1 narancs, 2 narancs leve, 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér, 2-3 evőkanál olaj, 1 piros húsú paprika, 1 paradicsom, 10 dkg újhagyma vagy póré, csipetnyi só, egész bors
A nemzetközi DiningCity.com étteremkereső weboldal Budapesten először szervezi meg az „Étterem Hét” elnevezésű gasztronómiai programját
Hazánkban először Budapesten május 16-22-ig kerül megrendezésre az Étterem Hét gasztronómiai program. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend számos külföldi országban: Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Szingapúrban – mindenhol a DiningCity.com szervezésében. Az Étterem Hét program keretében egy héten keresztül háromfogásos vacsora menüt fogyaszthat el a vendég budapesti top éttermekben, mindenhol egységesen 3000 Ft-os áron – szervízdíjjal együtt.
Egy este Giannival
A tavasz beköszöntének küszöbén olasz hangulat költözött be egy estére a Trendlakás Konyha és Lakberendezési Stúdióba. A dekoráció, a zene, ételeink, és meghívott vendégünk Gianni Annoni is mind mind a déli szomszédaink által képviselt stílust varázsolták vendégeink elé az este folyamán.
Fecskepástétom - tonhalkrém a Fecske teraszról
- 2 db tonhalkonzerv
- 1 db finomra reszelt sárgarépa
- frissen facsart citromlé – egy citrom fele
- aprított friss kapor
- egy közepes fej vöröshagyma aprítva
- 2 dl majonéz, én most bolti Globust nyomtam.
...
Spenótos egytál serpenyőben
- 5 tojás
- kb. 20 dkg friss spenót
- 2 paradicsom
- 10 cm kolbász
- maradék: szalonna, márványsajt, trappista sajt, maradék tejszín
...
Mire jó napi egy pohár bor?
Három jó hír borivóknak
A kulturált borfogyasztás nem jelenthet mást, mint mértékletes borfogyasztást, hiszen ebben az esetben a bornak millió és egy kellemes hozadékából részesülhetünk.
Mi kerüljön az ünnepekkor az asztalra?
Gyorstalpaló a bor és az ételek párosításáról.
Borajánló a Vinoporttól
Zamat, illat és évjárat...
Mit együnk a roséhoz?
Öt egyszerű, nyári, de télen is fogyasztható vacsora.
A kedvelt nedű – Az élénkítő fekete tea
Nyáron hidegen, télen melegen – a tea mindenhogyan jó, szomjoltó és egészséges, nem utolsósorban szertartásos; ha azt akarjuk, pihentet; ha azt akarjuk, felpörget.
Burgenland - Nem csak bortúrázóknak
Burgenland és Sopron. Olyan, mint két testvér. Az egyik a nyugaton élő gazdag, jól informált divatos idősebb fivér.
Szóló szőlő – Különleges ételek szőlőből
Ez a gyümölcs számos jó tulajdonsággal bír, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
A friss, lila, zamatos szilva
A rózsafélék családjába tartozó szilva sok finomság alapja lehet, gondoljunk csak az aszalt szilvára, a szilvás gombócra vagy a páratlan szatmári szilvából készült pálinkára.
A körte
A körteszezon közepén vagyunk. Mit is érdemes tudni erről a finom, általában sárga, néha zöld gyümölcsről?
(Nemcsak) borozni jó
Villány neve egyértelműen összenőtt a vörös nedűvel: 1997 óta büszkélkedhet a Bor és a szőlő városa címmel.
Tengeri herkentyűk
Kétféle ember van, az egyik kedveli a tenger gyümölcseit, a másik csupán hideg-rideg kulimásznak tartja őket.
   
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum