Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Jöjjön házhoz a porzsák!
Ha porzsákos porszívónk van otthon, elképzelhető, hogy szembesültünk már azzal a problémával, hogy amikor megtelt és nem volt otthon új, nem tudtuk hirtelen, hogy milyen fajta való az eszközünkbe. A különböző elektronikai üzletekben vagy tudnak segíteni, vagy nem, de a legegyszerűbb, ha biztosra megyünk, és olyan helyen vásárolunk porzsák-utánpótlást, ahol értenek a témához. Mivel több száz féle porszívó van forgalomban Magyarországon, amelyekhez különböző típusú (papír, szintetikus, textil) porzsákokat kínálnak a gyártók, láthatjuk, hogy ez egy elég specifikus kategória. Ha a lakóhelyünk közelében nincs ilyen szaküzlet - vagy csak egyszerűen a kényelem is szempont, - néhány másodperc alatt kideríthetjük, hogy milyen porzsákot kell vennünk, illetve azt azonnal meg is rendelhetjük.

Porszívózsák


Ehhez elég, ha megadjuk a porszívó márkáját, majd kiválasztjuk a konkrét típust, ezt követően már csak azt kell eldönteni, hogy milyen anyagú vagy kiszerelésű porzsákot rendeljünk (feltéve, hogy az adott típushoz többféle is létezik), és a vásárlást követően legfeljebb 2 munkanapon belül házhoz kapjuk a terméket.

A porzsák anyagának kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány szempontot. A textil porzsákot nem kell használat után kidobni, elég kirázni, ezért sokszor újrahasznosítható, viszont nem ajánljuk ezt a típust, ha nincs lehetőségünk a szabadban kiüríteni a porzsákot. Porallergiások számára semmiképp nem javasolt a textil megoldás, egyrészt, mert a rázás során felszabaduló porszemcsék allergiás reakciót váltanak ki, másrészt porszívózás közben sem szűri meg annyira jól a szemcséket, mint például a szintetikus porzsák. A szintetikus porzsákok azért nagyszerűek, mert könnyen cserélhetőek és a legkisebb mikroszemcséket is megszűrik, így a por se a porszívón kívülre, se a motorjába nem fog távozni. A papír porzsák szintén egy egyszerű megoldás, a cseréje nem bonyolult, és szinte minden porszívóhoz kapható ilyen típus.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum