Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Étkezés a szabadban
A szabadtéri evésnek is megadhatjuk a módját, nem szabad elkapkodni, elslendriánkodni a dolgot. Először is készítsünk ki egy szép klasszikus kosarat. A kosár elengedhetetlen. Kosár nélkül nem indulhatunk útnak! És véletlenül se hátizsákozzunk, az nem piknikhez való – menjen zsákkal a kiránduló, mi csak eszünk!

Teregessük ki terítőkészletünket, válasszuk ki a kockás verziókat, azok közül is a tarkábbakat. Végre nem kell azzal foglalkoznunk, hogy leesszük-e magunkat vagy sem, maximum megkínáljuk a természet legkisebb, de még látható állatait.

Az alapélelmiszerek fontosságát most nem ecsetelném, helyezzük figyelmünket a kiegészítőkre, elvégre a terítékről beszélünk. Ha az igényesebb kasztba születtünk, ne átalljuk kiválogatni a legszebb színes tányérjainkat, lehetőleg a legharsányabb színeket válasszuk, ugyanis azok nagyon jól mutatnak a természet lágy ölén, a zöldben, a tavaszban.

Kép: www.luminarc.com
Emeljünk el otthonról néhány textilszalvétát, amely színében és mintájában passzol a terítőhöz és az edényekhez. Ne feledkezzünk meg a késekről, a bicskákról sem, valamint elengedhetetlen a jó bor és a hozzávaló pohár.

Ha nem szeretjük a városi felkészültséget a fák és füvek közt, vigyük csak a legegyszerűbbeket: színes papírszalvéta, papírtányér, papírpohár – egy szép terítőn éppen olyan hangulatos lehet, mint a fent vázolt terítési módszer, csak ennél a verziónál ügyesebbnek kell lennünk és körültekintőbbnek, valamint mozgáskoordinációnknak is a topon kell lenni, hogy minden stabilan a helyén maradjon.

Óvatosan cseréljünk lábat a törökülésben, ne hadonásszunk, mert a papírpohár könnyen dől. És a papírtányérba ne nagyon tegyünk zöldséget és gyümölcsöt, mert pár perc és alattunk hangyaboly leend.

Ha nem a mezőn, nem a réten terítünk, hanem kerti vagy fából faragott asztalon valósítjuk meg álmainkat, akkor elég, ha csupán a textilszalvétákat helyezzük el ízlésesen, így érvényesülhet az asztal felülete – kovácsolt vas, nyers fa vagy egyéb. Kosárkákban tálalhatjuk a péksüteményeket, tálcákon a többi finomságot. A poharak alá okos gondolat alátéteket tenni, hogy ne boruljanak fel egykönnyen.

Mindkét esetben gyűjtsük be magunk után a szemetet, szelektíven, körültekintően!
Kapcsolódó cikkek:
•  Ünnepi teríték
•  A terített asztal
•  Karácsonyi hangulat az étkezőben is
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum