Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
RÁK – Család, otthon, romantika
A Rákok általában introvertált alkatok, halk hangúak, finomak, diplomatikusak. Nehezen lehet őket kihozni a sodrukból, viszont egyszer betelik a pohár, akkor dől és robban minden. Érzékenyek és féltékenységre hajlamosak, valamint nem ritka, hogy kisajátítják hozzátartozóikat. Imádnak birtokolni és a középpontban lenni, kedvességük és - hölgyek esetén - nőiességük azonban kárpótolja a környezetüket. Kreativitásuk óriási, többnyire jó kézügyességgel vannak megáldva.

A Nyilas, a Kos és az Oroszlán aszcendensű Rák a leghirtelenebb az összes közül, sértődékeny, és előfordulhat, hogy bosszúálló. Azonban ő a legtüzesebb, óriási szíve van, imád vendégséget hívni, otthona állandóan nyitva áll a látogatók előtt. De csak akkor, ha meghívta őket! Váratlanul betoppanni már vakmerő cselekedet.

Kedveli a kiegészítőket, a gyertyákat, a kaspókat, nála találunk gyümölcsöket az asztalon. Előnyben részesíti a meleg színeket, nem áll távol tőle a keleti kultúra – szívesen alkalmazza a feng shui tanait otthonában. Konyhája tágas, aprólékosan berendezett, nem hiányzik semmilyen kellék, ami egy valamirevaló háziasszonynak kell. Szeret főzni, sütni, szívesen tesz el befőttet úgy, ahogyan még a nagymamája csinálta. Bútorai pácoltak, régiesek, vagy ha a modernebb stílust helyezi előtérbe, akkor is nemes anyagokat választja. Nem vásárol olcsón. Legalábbis nem szívesen.

A Víz-jegyű aszcendens (Rák, Skorpió, Halak) egy teljesen más személyiséget „szül”. Nagyon művészi, álmodozó, ábrándozó és szenzitív emberrel állunk szemben. Nála sok textilt, puha anyagokat találunk, áttetszőeket, könnyűeket. Kedveli a muszlint, a taftot, a selymet – párnahuzatai színesek, hidegebb hatásúak. Függönyök, faliszőnyegek, ágytakarók díszítik lakását. A könnyen mozdítható polcokat és szekrényeket szereti, előbbieket például hátlap nélkül, akár térelválasztónak. Sok-sok növény, halak és madarak lehetnek otthonában, amelyekről nagyon odafigyelve gondoskodik. A szórt fényt szereti, a félhomályt, a meghitt hangulatot.

A Levegős aszcendens (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) kevésbé befelé fordulóvá teszi a Rákot – az ilyen párosítás sokszor meghozza a delikvens hangját, bátrabb, szókimondóbb, különcebb és kicsit felelőtlenebb is lehet. Azonban bohókásabb, üdébb és lazább is egyben. Ő szívesen ül világos plüsskanapén, ugyanakkor a bőrt sem veti meg.

Sok esetben maga készíti el dísztárgyait, képeket fest, alkot néhány kisplasztikát, kicsinosítja a régi, patinás székeket, egyedivé teszi a már megkopott asztalt, komódot. Olykor okoz némi felfordulást ezáltal, de ez egy művész otthona.

A Föld-jegyek materiálisabbá teszik a Rákot, nyugodttá, meggondoltabbá és kevésbé érzékennyé. Mindenképpen megjegyez dolgokat, és sokáig magában tartja érzelmeit, így nehéz megközelíteni – nem árulkodnak gesztusai, mimikája. Ő a kertben érzi otthon magát, a természetben. Jó, ha van a közelében ilyen terület, ahova kiülhet, kisétálhat vagy dolgozhat benne, ez regenerálja és feltölti. Sok kerti bútor, tűzrakó hely szükséges.

A belső tér többnyire teljesen kihasznált, minden tárgynak megvan a helye, kell is, mert rengeteg eszköze, emléke, aprósága van mindenhol. Szereti a könyveket, így elegendő könyvespolcra van szüksége, akár faltól falig. Szeret elvonulni, jó ötlet lehet nála a galéria, ahol bekuckózhatja magát. Képek, mécsesek, könyvek és a hifi közé.

Igazán neki találták ki az étkezőt – ezt minden Rákról elmondhatjuk -, mivel a konyha a főzés helye, tálalni külön helyiségben szeret, ahol a hangulatot is megfelelően kialakíthatja. Vizeskancsó, borosibrik, szalvéták, gyertyatartók, tányérok és evőeszközök, no és a virágdísz.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum