Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Pásztázás a fürdőszobában
A lakásnak ebben a részében sem mindegy, milyen színek, anyagok és formák dominálnak. Ügyelnünk kell arra, hogy egy stílusból válogassuk össze a tárgyakat, kiegészítőket. A színek harmonizáljanak és alakítsák a teret.

Ha a rusztikust kedveljük leginkább, a melegebb színárnyalatokkal fessünk, csempézzünk: terrakotta, barnák, mohazöldek, narancsosak. Válasszunk rusztikus, matt felületeket, a falon megjelenhetnek virágminták, a kiegészítők színe arany vagy rezes. A világítást is ehhez a térhez alakítsuk, építsünk be rejtett spotlámpákat (szekrényke pereme mögé), legyen a tükör mellett külön fényforrás, a szórt fényt pedig a mennyezeten lévő energiatakarékos izzó adja megfelelő borítással, burával.

Előnyös, ha az ilyen fürdőszobába beszűrődik némi természetes fény is. Azonban neont itt még véletlenül se használjunk! Ebben a környezetben jól mutat a lábas kád mécsesekkel a szélén.

A modernebb stílus nagyon széles skálán mozog forma, anyagok, ötletek tekintetében. Hófehér minimal design és vadszínű barokk, op-art és színes kavalkád, mozaikcsempe és nagy felületű burkolólapok, pasztell és szélsőségesen harsány színvilág, mind elfér a palettán. Fa, kő, műanyag és fém kiegészítők garmadájából válogathatunk – törülköző tartók, fűtőtestek, virágtartók, polcok, fürdőszobaszekrények, szappantartók, fogmosópoharak...

Figyeljünk a praktikumra is: ahol sötét van, a divat ellenére is gondoskodjunk elég fényről. A felületek jól tisztíthatók, moshatók és csúszásmentesek legyenek, a padlóra helyezzünk kilépőt, szőnyeget. Ha nem engedi a fürdőszoba mérete, ne pakoljuk tele – minden legyen jól megközelíthető, akár éjjel sötétben is! A mosógépet elhelyezhetjük a konyhában, hogy a fürdőben kényelmesebben elférjünk és kellemes hangulatot teremthessünk.

A nagyobb méretű fürdőszobákban lazábban kezelhetjük a méreteket, sőt, érdemes nagyban gondolkodni. Itt alkalmazhatók a dupla mosdók nagy tükörrel – választhatjuk a beépített, süllyesztett változatot, de a tálra hajazó verzió is tetszetős és divatos. A lap készülhet fából, fémből, üvegből, kőből, téglából, mind-mind más hatást vált ki. A kád, a bidé, a wc, a zuhanyfülke stílusában tehát passzoljon egymáshoz!

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum