Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Költöztetés gyorsan- erre az 5 dologra figyeljen!


Amikor a bútoraink, ruháink, megszokott környezetünk egyik helyről a másikra történő átköltöztetéséről van szó, a gyorsaság, a megbízhatóság és az elérhető árak kiemelt jelentőséggel bírnak. Nem csak a választott cégen múlik azonban, hogy mennyire zökkenőmentesen megy majd minden a nagy napon, hanem az azt megelőző előkészítő tevékenységnek is kiemelt szerep jut. Cikkünkben most öt olyan fontos dologra hívjuk fel a figyelmet, amelyek döntőnek bizonyulnak a gördülékeny és gyors belföldi vagy nemzetközi költöztetés érdekében!

Időpontválasztás

  Nem csak azon múlik a gyorsaság, hogy milyen céget bíz meg a feladattal, hanem bizony a választott időponton is. Hétköznap nagy a forgalom, nehezebb parkolóhelyet találni, és a rakodás is akadályokba ütközhet a közlekedők, a gyalogosok miatt. Vannak cégek, melyek hétvégén felárat számolnak fel, ilyenkor mindig azt kell átgondolnia, hogy megéri-e ez Önnek, vagy inkább választaná a hétköznapokat a költözésre, esetleg a baráti segítséget.

Csomagolás

A legfontosabb az, hogy időben elkezdjen csomagolni. A szükséges dobozok, zsákok beszerzése után akár azonnal neki is láthat az aktuálisan használaton kívül ruhadarabok, könyvek, használati tárgyak elpakolásának. A kicsomagolás megkönnyítése érdekében ajánlott nem csak helyiségekre, de a kipakolás sorrendjére utaló jelzésekkel is ellátni a dobozokat, zsákokat. Kitűnő döntés ehhez, hogy például színes, öntapadó címkével jelzi az egyes helyiségekbe való holmikat, számokkal pedig a kicsomagolás sorrendjét.

Csomagolóanyagok

  Míg a könyvek, törékeny dísztárgyak, tányérok csomagolására a dobozok kiválóan alkalmasak, addig a ruhaneműket legkönnyebben vastag, strapabíró zsákban lehet mozgatni. Ez utóbbiak esetében célszerű a minőségre törekedni, hiszen kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor a lépcsőfordulóban ömlik ki a fehérnemű, vagy a zoknik tömkelege.

  Értékes, törékeny tárgyak

  Sok bosszúságtól megkímélheti saját magát, ha a törékeny tárgyakra, az értékes, antik bútorokra külön felhívja a szakemberek figyelmét, akik a költöztetés során így fokozottan tudnak majd ügyelni ezekre. Fontos, hogy cégválasztás alkalmával arról is tájékozódjon, milyen extra biztonsági szolgáltatásokat tudnak nyújtani a kifejezetten értékes tárgyak szállításakor.

Túlélőcsomag

Telefontöltő, pizsama, fogkrém, pohár, néhány szendvics, játék a gyerekeknek- csak néhány olyan dolog, melyek nélkülözhetetlenek az új otthonban töltött első estén. Ezeket ajánlott külön csomagolni, és akár saját magunknál tartani, hogy a munka után azonnal hozzáférhessünk azokhoz az eszközökhöz, amelyek azonnal szükségesek.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum