Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Wenga design, aki nem fél a kihívásoktól
„Formába öntjük elképzeléseit és megvalósítjuk azt, amit el sem tud képzelni!”
Bútoraik azt a luxust képviselik, melyekkel egyéni, személyiségre szabott környezet alakítható ki. Amikor a Wenga termékek mellett döntenek, a jövőjükbe fektetnek. Kulcsszó az egyediség, az alkotás és a minőség.


Mi a cég fő filozófiája?

Számunkra a legfontosabb a folyamatos fejlődés és lépést tartani az új trendekkel. Szeretjük a kihívásokat, nyitottak vagyunk az új megoldásokra. Célunk olyan bútorok tervezése és enteriőrök létrehozása, melyben a vevők igényei maximálisan teljesülnek.
Szakmai fejlődésünkre garancia a folyamatos képzéseken és európai szintű kiállításokon való részvétel. Fontosnak tartjuk, hogy lépést tartsunk a legújabb irányzatokkal és technológiákkal.
A legújabb anyagkülönlegességekkel, merész fantáziával, kifinomult ízléssel és modern számítógépes technikával tervezzük egyedi kisszériás termékeinket. Bútorainkat és kiegészítőinket, mint művészi alkotásokat hozzuk létre és egymáshoz tervezzük, hogy együtt összhangban éljenek a térben.

Mondanál néhány szót a cég történetéről röviden?

A Wenga Kft-t tizennégy év szakmai gyakorlattal, 2002– ben indítottuk azzal a céllal, hogy az ügyfeleink által megálmodott egyedi tervezésű bútorokat a legmagasabb minőségi követelmények alapján, kivitelezzük.
Mára 19 főre bővült csapatunkkal - manufaktúrára épülő gyártási rendszerben - személyre szabott szolgáltatásokkal segítjük megvalósítani partnereink belsőépítészeti elképzeléseit. Munkánkat kisszériás kézműves gyártásra szakosodott festő, üveges, fémműves és kárpitos alvállalkozók támogatják. Elsősorban saját tervek alapján dolgozunk a legjobb minőségű olasz, német és magyar alapanyagokból.
Fő profilunk a kis szériás luxus bútorok tervezése, gyártása, de vállalunk lakberendezési szolgáltatásokat is. Vevőink kérésére a kollekcióinkban található bútorainkat betervezzük a megrendelők lakásába, illetve új bútorelemeket tervezünk hozzá. Igény esetén lakberendezési tanácsokat is adunk, valamint vállaljuk 3D-s látványtervek készítését.

Mik a rövid és hosszú távú céljaitok?

Az egyedi bútorgyártást lassan elhagyva, a cég fő profiljává a kollekcióba rendezett, kisszériás mobilbútor gyártás válik. Elsőként a nappali bútorkollekcióink készültek el, melyeket a bécsi úti Dream Home Design nevű Lakberendezési Stúdióban tekinthetnek meg személyesen. Heteken belül készülnek el az étkező szettek bútorai is, amelyek a székesfehérvári bemutatótermünkben lesznek majd láthatók. A hosszú távú céljaink, hogy ezeket a kollekciókat háló kollekcióval kiegészítsük és évről évre megújítsuk majd őket. Szeretnénk több bemutató teremben megjelenni Budapesten és vidéken egyaránt.

Mondanál néhány szót a nappali kollekciókról?

Az egyes enteriőrök különböző korosztályoknak és különböző stílusú embereknek szólnak. Megtalálja saját nappaliját a kozmopolita nő, a középkorú, egyetemet végzett házaspár és a megrögzött agglegény. A termékeket nem egyenként tervezzük, hanem összehangolt egységként, enteriőrként találjuk ki, hogy egy-egy nappalit teljes egészében áthasson az általunk megálmodott hangulat.

Az enteriőrökben megjelennek stilizált, (art deco, barokk, klasszicista) klasszikus formák, modern anyaghasználattal, illetve a minimál designra jellemző egyszerű bútorok, melyeket az anyaghasználat tesz díszítetté. A bútorokra jellemzőek a puha, meleg felületek, melyeket a fényes, csillogó dekorációs elemek törnek meg.


Miben különlegesek a ti bútoraitok?

A bútortervezést és gyártást teljesen más szemszögből közelítjük meg, mint az átlag magyar bútorgyártó cégek. Célunk, hogy az enteriőrelemek designjában alig, vagy egyáltalán ne legyenek „tipikus anyagok” és „tipikus megoldások”.
Látszó felületeken a lehető legkisebb mértékben használunk fát, helyette textilbőrt, üveget, tükröt, fémet, kristályokat és egyéb luxusérzetet adó anyagkülönlegességet alkalmazunk. A bőrrel bevont bútorok és a fényes felületek a jacht hajóbelsők luxus hangulatát idézik vissza.

A tervezésnél funkció és a praktikum igényeit is figyelembe vettük, ez főleg a modulszekrényeknél figyelhető meg, melyekből 2-3-4 darabot egymás mellé lehet tenni, így rugalmassá válik a mérettartománya, illetve falburkolatokkal kombinálva különleges hatásokat érhetünk el.

Látogasson el a Dream Home Design Lakberendezési Stúdióba és érezze át a luxus különlegességét Ön is!

Dream Home Design Lakberendezési Stúdió
1037 Bécsi u 77-79. bejárat a Galagonya u. felől
+361-240-3931
+36-30-480-0277

Wenga bemutatóterem
8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 10.
+36 70 639 4803
wenga@wenga.hu
info@dreamhomedesign.hu

További információ: www.wenga.hu

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum