Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Így tároljuk a kerékpárt a lakásban!

Ha rendszeresen járunk kerékpárral, akkor annak tárolásáról is gondoskodnunk kell. Ami egy kertes családi házban könnyen és egyszerűen megoldható, az egy emeleti lakásban bonyolult és nehézkes. Ám még ott is megoldható a kerékpártárolás úgy, hogy ez esztétikus és praktikus is legyen egyszerre.

A legjobb a lakáson kívül!

Persze a legoptimálisabb megoldás, ha nem kell a lakásban tárolnunk a biciklinket, hanem a társasházban rendelkezésre áll közös vagy egyéni tárolóhelyiség, ahol kényelmesen és egyszerűen elhelyezhetjük kerékpárjainkat. Ez a legegyszerűbb, hiszen gondoljunk csak bele, hogy ha egy eső utáni hegyi túráról érkezünk haza túrakerékpárunkkal, mennyi erőfeszítést igényel, míg a kerékpárunkat bebocsáthatjuk a lakásba…

Természetesen, ha külső tároló nem áll a rendelkezésünkre, akkor a lakásban kell elhelyezni a biciklinket, hiszen emiatt nem mondhatunk le a biciklizésről. Szerencsére ma már számtalan praktikus, jobbnál jobb ötletet találhatunk az internetet böngészve, melyek némelyike nagyon egyszerű és a kivitelezése is olcsó. Ezekből mutatunk be most néhányat!

Kerékpárok tárolása a kislakásokban

Ma még mindig az a legoptimálisabb kerékpártároló a lakásban, ha azt felakasztjuk a falra, vagy felhúzzuk a plafonra. Ezeknek a tárolási módozatoknak a kis lakásokban van nagy előnye, hiszen így nem kell a bicikliket kerülgetni, nem foglalnak plusz helyet. Az emberi leleményesség kiapadhatatlan, íme, két megoldás:


Ez a fajta tárolási mód még a legmodernebb lakásokba is beilleszthető és jól mutat:


Természetesen némileg komplikáltabbá teszi a tárolást, ha egy öttagú család minden tagja kerékpárral közlekedik, ebben az esetben a tárolási kérdések jóval összetettebbekké válnak!

Lépcsővel rendelkező, többszintes lakásokban elképzelhető a kerékpárok tárolása a lépcső alatti helyen, melynek kihasználása mindig nagy kérdés, ám remek lehetőségeket is rejt magában:


És végül a modern megoldások kedvelői a nappaliban is méltó helyet találhatnak a kerékpárjuknak egy ilyen tároló segítségével:

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum