Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Ünnepi teríték
Ha esküvői, eljegyzési ebédről vagy házassági évfordulóról beszélünk, akkor természetesen a legszebb a fehér, amely alapszínt egy halvány árnyalattal tehetjük ünnepivé, emelkedetté. A fehér királyi lesz arannyal párosítva, ezüsttel kicsit hideg, de nagyon elegáns.

A fehér abrosz és a hófehér tányérok mellé helyezhetünk zöld kiegészítőket. Mindenképpen javasolt a virág, a virágköltemény, amei életet visz a porcelánok, üvegek közé. Könnyű zöld organzát is teríthetünk a fehér alapra, alkossunk szép formákat textilszalvétából ugyanebben a színben. A kristálypoharakkal, egyéb üvegtárgyakkal gazdagítva friss és tiszta hatást érünk el az ünnepi asztalnál.

A fehér alap kombinálható narancssárgával – így tavaszias, friss, fiatalos és vidám hangulatot közvetítünk. Amennyiben a kéket részesítjük előnyben, a világosabb árnyalatok finom, visszafogott hatást keltenek. A sötétkék nagyon különlegessé, komollyá és tekintélyessé teszi az asztalt. A barnák nyugodtságot, békét, egyszerűséget sugároznak.

Kicsit giccsesnek tűnhet, de jó arányban megosztva kedves lehet a rózsaszínes kombináció is. Elsősorban azoknak való, akik bohókásak, szeretik a csecsebecséket, nem riadnak vissza a meglepetésektől, és van humorérzékük.

Amennyiben inkább egy határozott színű asztalterítőt szeretnénk, ne habozzunk! A sötétebb alapon nagyon jól mutatnak a fehér, vagy a feltűnő színek ezüsttel „fűszerezve”. Egy sötétkék damaszt, néhány fehér gyertyatartó fehér gyertyával, ezüst étkészlettel és finom, kecses poharakkal – méltóságteljes és elegáns.

Ugyanezt a mintát követve érdekes hatást érhetünk el barna alapon, arany és sárga kiegészítőkkel, tányérokkal, szalvétákkal és virággal. Ugyanez a terítő különleges lehet narancssárgával megbolondítva is. De ezt a variációt inkább vasárnapi ebédekre, családi összejövetelekre ajánljuk, mert hatásuk más, izgalmas, de nem olyan ártatlan és üde, mint a fehérre épülő terítékeké, melyek kimondottan az esküvőhöz, eljegyzéshez illenek.

Kapcsolódó cikkek:
•  Étkezés a szabadban
•  A terített asztal
•  Karácsonyi hangulat az étkezőben is
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum