Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Ünnepélyes mennyezeti lámpák a tökéletes karácsonyi hangulatért
A mennyezeti lámpa egyetlen lakásból sem hiányozhat, ugyanis egyszerre jut neki funkcionális és esztétikai szerep. Közelednek az év végi ünnepek, amikor igyekszünk otthonunkat is karácsonyi díszbe öltöztetni. A fényfüzérek, fenyőágak és adventi koszorúk mellett azonban ne feledkezzünk meg a lámpák szerepéről sem. Az év legsötétebb hónapjában ugyanis már délután négy órakor teljes sötétség fogad bennünket, fontos tehát, hogy otthonunkban ekkor is meg tudjuk teremteni a szükséges fényt.

Ennek különös szerep jut akkor, ha családi, baráti összejövetelekre kerül sor karácsonykor, hiszen nem elhanyagolható, milyen környezetben költjük el az ünnepi vacsorát, vagy bontjuk ki az ajándékokat. Az elter.hu tapasztalatai azt mutatják, hogy az ünnepek környékén a mennyezeti lámpa iránti kereslet is megnövekszik, ugyanis a vendégvárás időszaka előtt sokan öltöztetik világítás terén is új ruhába otthonukat.Igényes darabok az étkezőbe és a nappaliba!

Az ünnepek környékén hajlamosak vagyunk előnyben részesíteni a mutatósabb, fényűzőbb lakberendezési tárgyakat. Igaz ez a mennyezeti lámpa választására is. Amennyiben karácsony előtt szeretne új darabokat beszerezni, úgy érdemes akár az ünnepi szezonnak megfelelő stílusban tenni azt. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég az is, ha egy diszkrét, stílusos mintával van feldobva a mennyezeti lámpabúra, vagy egy színében is az ünnephez passzoló darabra esik a választás. Az odafigyelés sokszorosan meghálálja majd magát, amikor karácsonyi fénybe borítja a nappalit és az étkezőt a választott darab.

Ledes mennyezeti lámpa, az örök klasszikus

A gipszkarton elemek alkalmazása és az álmennyezet kialakítása nagy népszerűségnek örvendenek manapság. Segítségükkel elegánssá varázsolható bármelyik otthon. Ledes lámpák besüllyesztésével, vagy pusztán mennyezeti lámpa gyanánt történő alkalmazásával olyan hatást érhetünk el, mely kiválóan illeszkedik bármelyik lakberendezési stílushoz.

Extravagáns lámpák nem csak polgári lakásokba

A polgári lakások köztudottan nagy belmagassággal rendelkeznek. Ennek azonban nem csak a fűtés kapcsán tapasztalt hátrányai vannak, hanem kihasználhatóak a magas helyiségek előnyei is. Ilyen ingatlanokba mennyezeti lámpa gyanánt remek választásnak bizonyulnak a lelógó, méretes csillárok, melyek azonnal a helyiség e pontjára terelik a figyelmet. A megfelelő bútorok és lakásdekorációs eszközök segítségével a nagy belmagasságú lakások is otthonossá tehetőek.

Összhangban a fényekkel

Mennyezeti lámpa választás során sokan kizárólag az árakat tartják elsődlegesnek, holott ennél jóval több szempontot érdemes figyelembe venni. Megéri legalább a középkategóriás darabok között válogatni az időtálló minőség apropóján, de a stílus is megfontolást igényel. A lakberendezési és belsőépítészeti irányzattal összhangba hozott mennyezeti lámpa típusok a lehető legjobb választásnak bizonyulnak annak érdekében, hogy egységes stílus fogadjon bennünket a lakásba lépve. Legyen szó letisztult irányzatról, klasszikusról vagy fiatalos, bohém helyiségekről, minden stílushoz megtalálhatóak a passzoló lámpák.

Arra érdemes figyelni, hogy kerüljük a túlzsúfoltságot, tehát egy nagyobb mennyezeti lámpa csak olyan helyiségben mutat jól, ahol nincsen túl sok és színes lakberendezési tárgy. Az arany középutat követve stílusos végeredménynek örvendhetünk az ünnepek alkalmával is, amikor minden az otthonról és a családdal töltött időről szól.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum