Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Napernyők - A megfizethető luxus
A legjobb megoldás az lenne, ha kellemes hőmérsékletű tenger terülne el a háttérben. A kezünkben egy piros-fehér csíkos napernyővel díszített koktélt tartunk, és kényelmesen elheverünk a napozóágyon, miközben hotszoknyás lányok/fűszoknyás férfiak legyezővel hűsítik a levegőt…

Nem életszerűtlen a bevezetőben lefestett jelenet, de jellemzően ebből a napozóágy és a koktél az, ami általában megvalósulnak. Nem is kell feltétlenül tenger! Saját teraszunk/kertünk/erkélyünk (a kívánt rész aláhúzandó!) is kitűnő helyszín egy kis napfürdőzésre. Kényelmünket egy szimpla fakerevet – kényelmes párnákkal kiegészítve – éppúgy szolgálhatja, mint egy ital- és lábtartóval felszerelt római heverő. Az igazán luxusmodellekben még beépített rádió is található! Ez csak pénzkérdés. A legegyszerűbb, akár műanyagból készült ágyat már 3–6000 forintért hazavihetjük bármelyik hazai (kerti)bútoráruházból, míg az időjárásnak ellenálló, extrákkal felszerelt eszközért már 230–250 000 forintot is fizethetünk. A napozóágy alapvetően női műfaj, de a férfiak sem utasítják vissza.

A paletta széles, de még mindig könnyebben áttekinthető, mint a napozóernyők széles kínálata. Némi képzavarral élve itt nem a méret a lényeg – hanem a minőség és a felhasznált anyagok milyensége. A tömeggyártású műanyag természetesen olcsó, ám a teakfából, bambuszból vagy éppen minőségi akácból készült (esetleg valódi hernyóselyemből készített ernyővel kiegészített) árnyékolókért már mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. A leglátványosabb elem értelemszerűen maga az ernyő, amely egyaránt szolgálhat reklámcélokat vagy éppen a személyiségünk kreatív kifejezését. Ugyanúgy belefér a saját gyermekünk rajza, mint egy alkohol- vagy üdítőital-reklám. Színekben pedig elképesztően széles a választék: a klasszikus fehértől kezdve a kávébarnán át a rendkívül divatos (és nem csak napernyőfronton) wasabizöldig. A csillagos ég, csak az a határ!

Az igazi különlegességeket kedvelők pedig vegyíthetik a kettőt: a kerti pavilonok (akár 30–40 négyzetméteres alapterülettel) a kényelem és a luxus kvintesszenciái.
PG
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum