Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Tengerész stílus otthon
Tenger, hajó, fehér vitorla, száz ágra süt a nap, mosolyog a világ. Sós illat a levegőben, hűs szellő a bőrön. Ha mindez nem is, a színek, a formák, a hangulat behozható a lakásba.

Az első, ami magától értetődő: csíkos! Csíkok mindenhol! Kék és fehér és piros. Mintha a spinaker bontakozna ki előttünk, pedig csak a kanapét húztuk be kék-fehér matrózmintával. Ugyanez megjelenik a fotel kárpitján, a párnák szövetén. A halványkék fal tökéletes háttér a tengeri kalandhoz, hűvös és hűsítő, amely kiemeli a fehérre mázolt vagy festett bútorokat. A természetes hatású vagy pácolt fabútorok sötétbarnája pedig a hajókabinérzést erősíti fel, valamint szintén kiemelkedik, szinte harsog mellette a fehér. A padlóburkolat, naná, hajópadló, esetleg parketta. Fehér vagy barna.
A trikolór persze nagyobb felületeken is megjelenhet: egyszínű kárpitokon, függönyökön és takarókon. De egészen kicsikben is! A kiegészítők szerepe elengedhetetlenül fontos. Iránytű, vasmacska, mentőöv, kormánykerék stilizáltan a falon, polcon, plafonon. Szimbólumok, amelyek használati (falióra, hamutál, csillár) vagy dísztárgyként (falidísz) jelennek meg. Természetesen szintén alapvető fontosságúak a vitorlásokat ábrázoló festmények, fotók, rajzok a falon. Makettek vagy modellek a polcokon. Hajókötél, zászlócska, ládák, dobozok. Tengerészsisak a fogason, tengerészcsomó a függönyön. Hímzett hajó a sötétkék törülközőn, festett a csempéken. És persze tengeri csillag, kagyló, hal és rákolló mintákban, esetleg a tányéron.

Ami a teraszt illeti, a legjobb választás lehet a tengerészstílus, hiszen leginkább nyáron heverészünk itt. A tengerészcsíkok, az aranyszínű fémkiegészítők a szikrázó napsütésben az igaziak. Fehér-kék csíkos napernyő, vasmacskás huzat a napozóágyon, fehér, szintetikus rattanbútorok, viharlámpa és egy kis rumaroma.

SzS
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum