Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
Mindig siet, mindig több dolga van, mint bárkinek, és mindenről tudnia kell, ráadásul tud is. Hozza-viszi a híreket, előfordul, hogy kissé pletykás, mindezt olyan bájjal, hogy haragudni nem igazán lehet rá.

A Föld-jegyűek szemszögéből talán felszínesnek hat, azonban ez relatív. Az ő élete nem az elmélyülésről szól, nagyon sok dolog érdekli, imádja az új utakat, szereti a felfedezéseket, nem nagyon bír leparkolni egy szakma, egy ember mellett. Természetesen ez a legszélsőségesebb eset. Sok Ikrek párkapcsolatban él, békében, szeretetben, azonban szeretik a pörgést, az utazást, a szokatlan sportokat, tevékenységeket.

Enyhén szétszórt, javasoljuk ajándéknak a határidőnaplót, egy menedzserkalkulátort, ha gyártanak még olyat egyáltalán. Asztala általában kaotikus, és hát nem mindig tudja maga sem, mi hol van, azonban mindezt olyan könnyedséggel teszi, hogy ügyei ettől függetlenül is megoldódnak.

Lakása világos, szellős. Általában a modern berendezést részesíti előnyben, a könnyebb, például a skandináv stílusú bútorokat. Szereti a nagy ablakfelületeket, és szeret kilátni rajtuk – az sem zavarja, ha mások meg belátnak. Függönyből is inkább a nagyon világosat, egyszerűt kedveli – ha színes, egyszínű -, de az is lehet, hogy teljesen kimarad lakásából ez a textília.

A Föld-jeggyel kombinált Ikrek a legnyugodtabb és legrendszeretőbb mind közül, lassítja a Bika-, a Bak- és a Szűz-aszcendens a repkedő, szárnyaló Ikreket. Az ő lakásában rattan karosszékben fogyaszthatjuk el fantasztikus kávénkat, melyet legújabb speckó masinájában főzött le nekünk. Mindenféle növényi tárgyat kedvel: háncs, nád, bambusz. Szereti a fenyőt, akár világosra, akár sötétebbre pácolva, sőt nyersen. Színek tekintetében a sötétebb kékek, a fehér, a sárga, a narancssárga, az olívazöld, az ekrü, a bézs megfelelő.

A Tűz-jegyű aszcendenssel megáldott Ikrek (Kos, Oroszlán, Nyilas) inkább tűzzel-vassal játszana. A kovácsolt vas kimondottan neki való – kemény, erőteljes anyag, látványa mégis könnyedséget, mediterrán hangulatot sugall. Nála láthatunk rusztikus felületeket is, a falak is bátrabb színekben pompázhatnak – téglavörös, okkersárga. Sok kisebb méretű polc, komód található nappalijában, előnyösek is, mert szüksége van felületekre, ahova számos fontos eszközét teszi – munkaügyekkel, a hobbijával kapcsolatos tárgyak ezek, vagy szimplán azok az érdekes apróságok, amelyekkel magát lepte meg. Ezeket aztán szíves-örömest ajándékozza tovább.

A Víz-jegyű aszcendens az Ikrekkel párosítva (Halak, Rák, Skorpió) már oldottabb. Színei a kék összes árnyalata, a fehér, a lazac, a halványzöld, a babarózsaszín. Ő évente más színűre festi a falat, akár csíkosra, kreatívan változtatja havonta lakását, rendezi át a szobáit, próbálgat, kísérletezik. A kiegészítőkkel szeret variálni, színes párnák, terítők, függönyök és szőnyegek. Szereti a vágott virágot és a szobanövényeket is – jót tesz neki, ha van kiskertje. Megvalósíthatja magát ott is, a változások ott szinte naponta követhetők és szebbnél szebb eredmények születnek.

A Levegős Ikrek (Vízöntő, Ikrek, Mérleg) a legbolondosabb, leglazább, legzizibb. Lakása nem jellemezhető könnyen, nagyon sokféle lehet. A legnyíltabb, legőszintébb, ugyanakkor diplomatikus, simulékony, könnyű ember. Rugalmas, viszont épp ezért is, nem a megbízhatóság szobra. Ezért nem kell rá építeni, de vele lenni nagyon jó. Környezete befogadó, vendégközpontú, színes, nem minden van a helyén, de ettől nagyon emberi. És ha valami megtetszik vendégének, már oda is ajándékozza neki. Kedveli a nagy foteleket, a puha párnákat, a finom, színes plédeket, a falon fotókat, reprókat, főleg akvarelleket. Pasztellszínek, lekerekített formák. A padlóburkolat általában hajópadló vagy metlachi.

Fürdőszobájában sok a frottír, jellemző falburkolat a mozaikcsempe, sok tükör.

A konyha nyitott, nem ritka az amerikai konyha – könnyen, gyorsan tud így tálalni, hall mindent, amit a szobában beszélnek, itt is van és ott is van. A kredenceken sok fontos eszköz van, sokféle pohár, találunk itt bortárolót, bárszekrényt – mindent, ami a kikapcsolódást szolgálja.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum