Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Még mindig hódít a falmatrica a lakberendezésben
A falmatricák megjelenésekor eleinte furcsán néztünk erre az új trendre a lakberendezésben, ám mára teljesen elfogadottá, sőt divatossá vált falmatricákkal tetoválni lakásunk egyes helyiségeinek falait. Olyannyira, hogy a faltetoválás mára újabb és újabb változatokat, lehetőségeket kínál a falmatricák szerelmeseinek.

Új színek a lakásba

Ahhoz, hogy falmatricával dekoráljuk lakásunk egy-egy falát, nem feltétlenül kell a legújabb divatirányzatokat követnünk a lakberendezésben, hiszen a jól megválasztott és elhelyezett falmatricák egy-egy hagyományosabb berendezésű otthonban is jól mutatnak, persze a helyét és mintázatát mindkét esetben jó érzékkel kell megválasztanunk. Egy biztos: bármilyen stílust kövessen is a lakásunk berendezése, a falmatricák otthonosabbá és sok esetben vidámabbá, esztétikusabbá varázsolhatják azt. Természetesen nem mindegy, hová milyet választunk, és az általános igazság a falmatricák esetében is érvényes lehet: a kevesebb több. Az öntapadó fóliaként készülő falmatricákat akár egyedi igény alapján is elkészíttethetjük digitális nyomdában, ám valljuk be: sokkal egyszerűbb, ha a készen kapható változatokból választunk magunknak. Ma már olyan nagy a kínálat a falmatricák piacán is, hogy inkább a hatalmas választék nehezíti meg a dolgunkat, mintsem a kínálat hiánya.A technológia ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a faltetoválások a falról könnyedén eltávolíthatók, anélkül, hogy nyomot hagynának, így nem szükséges a falon hagynunk, ha meguntuk vagy egy másik falmatrica jobban megtetszik. Ezzel a módszerrel bármikor újjávarázsolhatjuk nappalink, vagy hálószobánk falát, ezzel folyamatosan egyediséget és különlegességet kölcsönözve nekik. Az eltávolítás lehetősége az öntapadó (vinyl) fóliában rejlik, amelyet a gyártók folyamatosan fejlesztenek, ezzel még könnyebbé téve a matricák felhelyezését és eltávolítását.

A legújabb divat a falmatricázásban

A jelenleg legnépszerűbb faltetoválások a különféle feliratok elhelyezésében rejlik, melyekkel saját belső gondolatvilágunkat „vetíthetjük” ki a falainkra: melyek szólhatnak a szeretetről, a lakásban élő emberekről, de lehetnek egy kedvenc versünk sorai, vagy egy népszerű idézet is. A betűtípusok variálhatósága még a legelcsépeltebb idézeteket is egyedivé teheti, és segítségükkel mindenféle stílushoz igazíthatók a feliratok.

A betűknél és feliratoknál is újabb trend a 3 dimenziós falmatrica, melynek segítségével igen látványos falfelületeket alakíthatunk ki a lakásunkban vagy akár az irodánkban is. Igen nagy előnyük, hogy térhatásuknak köszönhetően növelik, tágítják a tereket, ezért különösen alkalmasak a kis alapterületű helyiségek dekorálására.Ezzel az új technikával a legkülönfélébb és leglátványosabb tereket teremthetjük meg magunk körül, és ha nem csak egy falat, hanem egy helyiség összes falfelületét 3D-s falmatricákkal látjuk el, a hagyományos szobából akár űrkabin belseje, akvárium vagy bármilyen más tér is születhet.

Ma már a lakberendezés eme ágának csupán a képzelet szab határt, hiszen minél kreatívabb és „merészebb” valaki, annál látványosabb elemeket vihet bele a tér elrendezésébe. Így törhet be a lakásunkba egy elefánt vagy érezhetjük úgy magunkat, mintha még mindig a kedvenc tengerpartunkon ücsörögnénk a nyaralás után. Ne habozzunk tehát, ha falmatricákról van szó: ezt nem lehet elrontani!

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum