Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Gombold Újra!
A Facebookon folytatódik a GOMBOLD ÚJRA!

A helyszínen ötszázan, a szabadtéri kivetítőkön több százan követték a vasárnapi Gombold újra! magyar divat showt a Szépművészeti Múzeumban. A zsűri döntése értelmében első helyen Gyöngyösi Renáta Metallic-Folklór című alkotása, második helyen Surányi Szilárd BAIWER1T elnevezésű pályamunkája, a harmadik helyen pedig Náfrádi Márta Levendula című kollekciója végzett. A közönségdíj azonban még gazdára vár, május 9-től ugyanis egy héten át lehet a Gombold Újra! Facebook oldalán szavazni a közönség kedvencére.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2011 februárjában „Gombold újra! Divat a magyar” címmel közös öltözéktervezési pályázatot hirdetett. A kezdeményezést záró nagyszabású divatshow-t a Nemzetközi Európa Nap előestéjén, május 8-án este tartották a Szépművészeti Múzeumban.

A pályázattal a szervezők fel kívánták hívni az érdeklődő közönség figyelmét a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai divattervezők tevékenységére, valamint a kreatív iparágakban rejlő lehetőségekre. A kiírásra előzetesen – minden várakozást meghaladva – közel 400 koncepció érkezett, melyek közül a tervzsűri döntése alapján 63 munka jutott a második, 35 kollekció pedig a divatshown bemutatkozási lehetőséget jelentő harmadik fordulóba.

A pályázat fődíjasa 450.000 forint anyagi elismerésben részesül, kollekciója bemutatkozik a Glamour magazin nyári számának címlapján, és a tervező szakmai út keretében ellátogathat a Londoni Fashion Week eseményeire. A további helyezettek 350.000, illetve 250.000 forint díjazásban részesülnek, valamint különdíjak átadására is sor került. A közönségdíjat május 9-től az esemény Facebook-oldalán a felhasználók szavazással ítélhetik oda az általuk legjobbnak tartott kollekció tervezőjének.

Az előzsűrizést végző tervzsűri tagjai voltak: Zsótér László a MOME rektorhelyettese (zsűrielnök), Harmati Hedvig tanszékvezető (MOME), Kisfaludy Márta intézet igazgató (Óbudai Egyetem), Sárváry Katalin egyetemi docens (MOME) és Simonovics Ildikó gyűjteményvezető (Kiscelli Múzeum). A díjazottakról döntő zsűri tagjai voltak: Kopek Gábor, a MOME rektora (zsűrielnök), Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Zoób Kati divattervező, Papp-Váry Borbála, kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár (KIM), Novák Péter előadóművész, Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztője, valamint Tolvaj Renáta, a Megasztár 2010-es győztese.

A különleges bemutatón a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium „A Magyar Divat Nagykövete” címmel ismerte el minden idők legsikeresebb hazai modelljének, Mihalik Enikőnek az ország hírneve öregbítéséért tett erőfeszítéseit.

További információ:
Sütő Panna
sajtómunkatárs

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság

Tel.: +36 (1) 795 32 97
E-mail: panna.suto@kim.gov.hu

További fotók: www.facebook.com/langpeterphotography
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum