Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Kihirdették a Portfolio Review győzteseit!
Kihirdették a Portfolio Review győzteseit!
Megszülettek Magyarország legnagyobb művészeti válogatásának eredményei

Hat tehetséges fiatal művészt választott ki a Portfolio Review Pályázat szakmai zsűrije, akik 2011 folyamán a Klementz nővérek által vezetett BAH – Bring the Art Home kiállítássorozaton állíthatják ki műveiket különböző nagyvállalatoknál. A zsűri vezetője, Winkler Nóra hozta nyilvánosságra a hat győztes nevét, akikről Aknai Katalinnal, Fenyvesi Áronnal és Nemes Attilával közösen döntöttek egy kétfordulós kiválasztási folyamat során.

Április végén, egy nagyszabású megnyitó esemény keretein belül hirdették ki a Portfolio Review művészeti pályázat győzteseinek névsorát, akik a LOFFICE csapata által idén második éve megrendezésre kerülő BAH vándorkiállítás-sorozaton mutathatják meg műveiket a nagyközönségnek. Az önerőből finanszírozott kezdeményezés célja egy olyan pályázati – és később kiállítási – lehetőség megteremtése volt, amelynek segítségével a fiatal művészek ki tudnak törni az ismeretlenségből és meg tudják mutatni tehetségüket egy olyan közönségnek, akik közül sokan potenciális vásárlóikká is válhatnak. A 2010-es év Fiatal Vállalkozói Díját elnyert Klementz nővérek az innovatív vállalkozói szemléletükkel és a művészeti mecenatúrában végzett áldozatos munkájukkal a fiatal vállalkozók számára is példaképpé váltak.

Az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztató elején Klementz Kata vállalkozásuk kortárs művészeti vonatkozásairól beszélt, valamint arról, hogy mik lehetnek a képzőművészet és a vállalati élet metszéspontjai napjainkban.
„A LOFFICE a kezdetek óta szervesen kapcsolódik a kortárs művészethez, hiszen olyan coworking irodákat működtet, amelyek legfőbb ismertető jegye az inspiratív környezet, a falakon gyakran cserélődő kortárs alkotások és a rafináltan újrahasznosított installációk és bútorok, melyek mind fiatal designerek munkái. Meggyőződésünk, hogy a kreatív környezet innovatív ötleteket ad, hatékonnyá és örömtelivé teszi a munkát, élhetővé a munkatereket.”
Klementz Kata bevezetője után Winkler Nórának adta át a szót, aki Aknai Katalinnal együtt a zsűrizés menetét és a kiválasztási szempontrendszereket ismertette a hallgatósággal. Elmondásuk szerint nem volt egyszerű helyzetben a zsűri, ugyanis rengeteg tehetséges művész színvonalas műalkotása érkezett a pályázatra. Hat alkotót kellett kiválasztaniuk, ám kategóriánként több esetben nem lehetett különbséget tenni a pályaművek között, így összesen kilenc művész került be a Bring the Art Home (BAH) vándorkiállítás-sorozatába. A szakmai zsűri hosszas egyeztetés után Balázs Imre Barna, Felsmann István, Koralevics Rita, Navratil Judit & Korcsmár Eszter, Réthelyi-Prikkel Tamás & Dömölky Dániel & Bácsi Róbert László és Szurcsik Erika alkotásait választotta ki.

A Portfolio Points nyitóeseményének számító rendezvényen a két szervezőcsapat együttműködéséről Klementz Kata elmondta, a LOFFICE és a Portfolio Points jelen együttműködése számos kreatív, hosszútávú művészeti projekt megvalósulása mentén is folytatódik majd, amely érinti mind az 53 Portfolio Review-ra pályázó művészt, így azoknak sem kell csüggedniük, akik ezúttal nem nyertek, hiszen az őszi Portfolio Pointson a szervezők egy kollektív tárlat keretében nekik is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

A Portfolio Points kezdeményezésről és az idei tárlatokról Jankovits Barnabás, a program főszervezője adott egy rövid összegzést a sajtótájékoztatón, aki az urbánus helyszíneken kiállításra kerülő művészeti alkotások mellett a Király utcai tűzfalak rehabilitációs projektjéről és az esemény pécsi kiállításairól is beszámolt. A 2011-es Portfolio Points eseményéről elmondta: „Nagy öröm számunkra, hogy hatodik alakalommal is lehetőséget biztosíthatunk a kortárs művészek tárlatainak a bemutatására, és nagyon reméljük, hogy minél több érdeklődő ellátogat majd a kiállításoknak helyet adó mozikba, kávézókba, romkocsmákba és concept store-okba.”

Az eseményen a látogatók a 12 elődöntős művész műveit is megtekinthették a falakra kihelyezett installációk formájában, illetve HoloBox 3D holografikus kivetítés formájában is, amelyet a FabLab innovációs csapata biztosított a helyszínen. A rendezvényen az elődöntősök művei mellett két másik tárlatot is megnézhettek a résztvevők.

Íme a győztes pályaművek:

A LOFFICE és a Portfolio Points együttműködése
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum