Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Ki mint veti ágyát...
Jól ismert szólás a cím, és – mint minden hasonlóban – igazság is rejtőzik benne. Matrac és ágykeret: alapesetben ennyi egy ágy. Ám a közérzetünk szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen helyen hajtjuk álomra a fejünket.

Forrás: www.archzine.org
A hálószoba – jó esetben – a lakásunk/házunk legeldugottabb zuga: intim, a kíváncsi, esetleg tolakodó tekinteteket távol tartja. Üzenetértékű, miként rendezzük be ezt a helyiséget. Alapvetően két fő vonalat, férfiasat és nőieset lehet megkülönböztetni. Az összes többi – stílus, design, anyaghasználat stb. – csak ezután jön. Előbbieknél a venge, a fekete, újabban a sötét diószínek az uralkodóak, míg utóbbiak bátrabban használnak élénkebb színeket is. Nem ritka a vadító vörös vagy éppen a vadabb lila, illetve padlizsán használata. A háló fő (látvány)elemét mindenképpen az ágy adja. Jellemzően fából van, de ultratechnicisták az acéltól és az üvegtől (rakodófelület) sem riadnak vissza.

Forrás www.archzine.org
Általánosságban elmondható, hogy a XXI. században a kelleténél nagyobb ággyal operál a designkedvelő polgár: hatalmas felület, jellemzően alacsony, csaknem a föld szintjével egy magasságban – ez értelemszerűen a még mindig divatos keleti vonalat erősíti, egyben eleganciát is sugall –, esetleg rejtett felfüggesztéssel a levegőben lebegve. Beépített, gyakran rejtett világítás, lapos és legalább kétpolcnyi pakolófelülettel rendelkező éjjeliszekrény, esetleg hatalmas háttámla, mind elengedhetetlen kellékei a minőséget és luxust sugalló kerevetnek. A legutolsó trendek szerint az ágy mögött paravánnal elválasztva saját fürdőszoba bújik meg, de találkozhatunk olyannal is, ahol a zuhany és az ágy között egy enyhén opálos üvegfal a térelválasztó…

Akárhogy is, a látványos és divatos színek, anyagok mindenképpen jó hatást gyakorolnak mindazokra, akik bevállalják, hogy esetenként hét számjegyű összeget áldozzanak a pihenést és kellemes kikapcsolódást nyújtó bútordarabra.
Petrikó Gábor
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum