Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
Nagyvonalakban így lehet összefoglalni a Bika jegyű ember alapvonásait. Általában erősebb testfelépítésű, mint az átlag, stramm ember, erős, szilaj és sűrű. Ragaszkodik a megszerzett javakhoz, már feleslegessé vált tárgyaktól sem tud megválni. Lakása sokszor hasonlít egy jól rendszerezett raktárhoz. Sok-sok polc, szekrény, tároló elem – azonban mindez nem kis térben. Leginkább a nagy tereket szereti, az más kérdés, van-e lehetősége azt belakni.

Bika napjeggyel rendelkező társaink imádják a csecsebecséket, főleg az értékes mütyüröket, szívesen keresgélnek órákon át antikvitásnál, vonzódnak a múlthoz, sokszor inkább befelé forduló alkatok. Ők azok, akik egy antikváriumban vagy a könyvtárban egy álló napig képesek kutatni bárminemű élelem nélkül – pedig az étkezések is fontosak számukra, annak is megadják a módját. Csak a tányérjukból ne merészeljünk venni! Majd megkínálnak, addig ne lazáskodjunk!

A Szűz, Bak és Bika aszcendenssel rendelkező Bikák erősen Föld-jegyek, lakásukban leginkább természetes anyagokat találunk – szívük szerint ezzel az anyaggal dolgoznának leginkább. Natúr színek, egyszerű, tiszta formák. Nagy felületek láthatók a lakásban sok-sok képpel, az összehatás harmonikus, semmi szokatlan nem jellemzi ezt a környezetet. Ugyanakkor nem unalmas ez a tér, mert minden a tökéletes helyén van. Sokszor használt színük a drapp, a bézs, az ekrü, a kakaóbarna, a csoki és természetesen a fehér. Ha olykor mégis bolondoznának díszítés tekintetében, leginkább a vörös és a lila jöhet szóba.

A Tűz aszcendessel megáldott Bikák (Kos, Oroszlán, Nyilas) már kissé hevesebbek, különösen megjelenésben mutatkozik meg ez a jellegzetesség, illetve a közvetlen környezetükben. Előtérbe kerül a piros, a ciklámen. A faanyag mellett megjelenhet némi szőrme, lágy textilek, feltűnő képek, kortárs műalkotások a falon, modern vonalvezetésű lámpatestek fémmel. Nagyon szeretik a virágot, szívesen gondoznak mindenféle élőlényt, azonban csak kertes házban engedik ezt meg maguknak. Kedvelik a bársonyt, a puha selymet, a finom velúrt is.

A Víz aszcendens (Rák, Skorpió, Halak) a Bikát művészibbé teszi, felemeli a földről, engedi álmodozóvá válni. Otthonában találunk itt-ott kékes, lilás színeket. Előfordulhat, hogy még a rózsaszínt is kedveli. Sok apró emléktárgy, régi gyertyatartók, vázák, ékszerek méltó őrzője és gyűjtője lehet, de maga is alkotásra adhatja a fejét. Akváriumot, terráriumot nála is találhatunk.

A Levegős Bika (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) el mer rugaszkodni a megszokottól, nem annyira ragaszkodó – bár ez sok tényezőtől függ. Kreatív, szobái tele vannak saját maga által készített művekkel: képekkel, praktikus tárgyakkal, ügyes megoldásokkal. Szereti a sok fényt, extrovertáltabb, mint a többi aszcendensű Bika. Szívesen kipróbál új divatokat, de azért ő is csak akkor, ha más már kipróbálta azokat. Nem vásárol lutrira, nem igazán kockáztat, biztosra megy, garanciát akar. Nála a világos szatén az etalon, az étkezőasztalon pedig a damaszt.

A Bika konyhája nagyon praktikus, nincs benne felesleges polc, szöglet, nyílás. Mindennek megvan a maga helye, szépérzékének köszönhetően nagyon kellemes összhangban. Bár egy Kos sok használhatatlan apróságot találna itt, a Bika mindet használja is. Ha másra nem, arra, hogy nézegesse kicsinyt.

Fürdőszobája sokszor egy régebbi stílusú mosdóra emlékeztet, de néhány tárgy biztosan visszavisz a múltba – egy szappantartó, egy akasztó, egy tükör. Nála a klasszikus régi, lábas kádba ülhetünk pihenni, még gyertya is áll a párkányon – mert persze ablak is van, virágokkal, kencékkel, tégelyekkel.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum