Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Mesterségem címere: ékszertervező
Mióta foglalkozol ékszertervezéssel és hol tanultad?

2002 óta készítek ékszereket: eleinte üveggyöngyökből csináltam nyakláncokat, majd 2004-ben megismerkedtem az üvegrogyasztással, s egészen 2009-ig készítettem rogyasztott üvegékszereket is. A textilek 2008-ban jelentek meg az ékszereimben, és azóta tart a szerelem: eddig a textil az az anyag, ami nekem a legmegfelelőbb, a legsokoldalúbban lehet alakítani, használni.

Mi inspirál, van e kedvenc terveződ?

Alapvetően minden inspirál: a természettől elkezdve a színekig, filmektől az épületekig. Nagyon sokáig Ayala Bar, izraeli ékszertervező volt a NAGY kedvenc, de azóta nagyon-nagyon sok új ékszertervezőt megismertem és több kedvencem is lett, ilyen például a szintén izraeli Michal Negrin. Az etsy.com-on rengeteg tehetséges ékszertervező van. Talán a legjobban Anna Ruby King ékszereit szeretem a legjobban: őt nagyon jónak tartom.

Milyen anyagokat használsz, milyen eljárással készülnek az ékszerek?
Textilekből selymet, csipkét és pamutvásznat használok, illetve most kezdtem el kísérletezni bútorszövetekkel. A textileket döntően sárgaréz fém foglalatokkal kombinálom, és egészítem ki üveggyöngyökkel, valamint műanyag virágokkal.

Hol láthattuk az eddigi munkáidat?
A saját honlapomon (www.vadjutka.hu) kívül a havonta megrendezésre kerülő WAMP-on (Wasárnapi Művészpiac,www.wamp.hu) , valamint az ékszereim kaphatóak a Néprajzi Múzeum boltjában és a Várban lévő Castellum galériában.

Mik a tervek a jövőre?
Nekem állandóan rengeteg tervem van: kicsik és nagyok vegyesen. Például szeptember óta ötvös-iskolába járok, és az ott tanult ötvös-technikákat szeretném beépíteni az ékszereimbe.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum