Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Home office lakberendezés
Napjainkban a lakberendezésre egyre nagyobb figyelmet fordítunk. Az időnként megjelenő újabb és újabb stílusok nagy sikert aratnak a kreatív, otthonos otthonra vágyók körében.Akik pedig otthon végzik munkájukat, jól ki kell, hogy találják milyen környezetben töltik el a napi 8-10 órát.

Evenich András a kulcsszo.hu SEO szakértője szerint, aki már több, mint 10 éve home office környezetben dolgozik, fontosnak tartja a megfelelő munka környezet kialakítását. Tehát mindenkinek fontos, hogy milyen környezetben él, dolgozik. A lakásokat, szobákat kevés pénzből is gyönyörűen be lehet rendezni, a lényeg az összhang és funkcionalitás.

A jelenleg nagy sikernek örvendő minimalista stílus egyre több háztartásban jelenik meg, ami alapvetően szabadságot hirdet, illetve tágas belső tereket igényel. Ezenkívül az ilyen dizájnú lakások általában osztatlan légterűek, a különböző helységeket fapanelek, bútorok választják el egymástól. A minimál tehát hideg eleganciát, stílusos formákat és letisztult kialakítást ölel magába.

A home office, vagyis az otthoni munkahely egyre divatosabb. Jó, ha az iroda tágas, rendezett, igényes, ehhez pont megfelelő a minimalista stílus. Ha ügyfelek, partnerek is érkeznek otthoni irodánkba, különösen fontos a rend, a színvonal, lényeges, hogy első ránézésre is komolyságot sugalljon. Ha a szoba rendetlen, a tulajdonosáról sem lesz pozitív a vélemény. Ezenkívül mindenki jobban érzi magát egy tiszta környezetben.

Világításra is érdemes figyelni

Nagyon fontos az iroda világítása. A legjobb, ha természetes fényben dolgozunk, így célszerű az ablak mellé helyezni íróasztalunkat vagy olyan megoldásokat használni amivel természetes fényhez jutunk.. A mesterséges fények szempontjából fontos az általános megvilágítás mellett (pl. mennyezeti lámpa, led-es fények) az asztali lámpa. Nem szabad megfeledkeznünk a szellőztetés szükségességéről sem, jó ha minél többször friss levegőt engedünk a szobába.

Ülő munka de állhatunk is

Az sem mindegy, hogy milyen székben ülünk. Manapság több ülőalkalmatosságból válogathatunk, amik közül kiemelkedő egy irodai munkás számára, aki egész nap egy helyben ül, a kényelem. Válogathatunk nyerges, térdelő székek vagy labdás ülésformák között is, amikből érdemes a számunkra legideálisabbat megtalálni. Fontos a megfelelő méret kiválasztása, mivel a túl alacsony ülőalkalmatosság esetében a karunkat kell emelni amivel a vállunk fog elfáradni és természet ellene testtartás folytán ízületi problémáink lehetnek.Esetleg ki próbálhatjuk az álló munkát is amihez mi magunk is készíthetünk billentyűzet és monitor magasítót vagy az IKEA-ban is vásárolhatunk teleszkópost asztalt ami sajnos elég borossos áron juthatunk hozzá (60.000 – 160.000,-Ft között). András szerint az álló munka kedvezőbb hatással van a szervezetünkre mivel, több kalóriát égetünk el vele, mivel egy helyben, mozdulatlanul nem vagyunk képesek pár percnél tovább állni, így a gerincünket és az egész testünket mozgatnunk kell. Az üléskor a mozdulatlanság az ami igazán káros a szervezetünkre és mivel állni nem tudunk sokáig így nem tudunk több órán keresztül a monitor előtt ülve szunnyadni.

Minimál most a trend

Természetesen nem muszáj, minimál stílusú irodát kialakítani magunknak. Különböző internetes portálokról, tehát szobánkból is tudunk nekünk tetsző bútorokat választani, rendelni.A minimálnak azonban különleges ereje, szépsége, letisztultsága van, tehát én bátran ajánlom az otthon dolgozni kívánóknak, akik még nem találtak megfelelő bútorokat. Lényegében még színekre sincs szükség, így tehát ha minden bútor fehér, azzal biztos nem vétünk. Tökéletes megoldás lehet, ha egy színes virágcsokorral, asztalkával feldobjuk a teret. A lényeg, hogy a berendezés, a falak, a burkolat és a kárpit színe harmóniában legyen egymással.

A home office opciónál mindenképp figyelnünk kell arra, hogy ha leülünk dolgozni, akkor a munkára koncentráljunk és ne az otthoni, háztartásbeli teendőkre, feladatokra. Ennek ellenére a rendrakás, a tisztaság, mint ahogy már az imént említettem, a dolgozószobában is kiemelkedően fontos.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum