Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Az ekcémagyilkos
Tény, nem mindenkinek ekcémásodik a keze, aki rendszeresen mosogat – és természetesen nem csak ettől alakulhat ki a kellemetlen tünet –, de egy mosogatógép beszerzésével időt (a mosogatásét) és pénzt (a víz és a mosogatószer árát) takaríthatunk meg. Emellett egy pofásabb darab még jól is mutat a konyhában vagy a mosókonyhában.

www.aplliancetechnow.com
Utóbbi esetben gyakorlatilag mindegy is, milyen terméket választunk a ma már szerencsére rendkívül széles palettáról. A konyha esetében azonban érdemes megfontolni és alaposan körbejárni, milyen darabok közül választhatunk. Mert a kínálat – úgy itthon, mint külföldön – nagy. Nagyon nagy. Olyannyira, hogy miután eldöntöttük, mennyit szánunk rá, és a megfelelő mérettel is tisztában vagyunk, még akkor is akár hosszú hetekig válogathatunk, hogy milyen színű, milyen márkájú legyen a készülék. Vagy éppen azon morfondírozhatunk, hogy 2-, 3-, esetleg 10-féle mosogatási programmal bírjon a szerkezet. Igen, ma már ez sem meglepő!

Természetesen vannak, akik még mindig idegenkednek a dologtól – elsősorban talán azok, akik több-kevesebb időt töltöttek egy panellakásban, ahol annak idején a mosógép rendszeresen levetette magáról a víz szivattyúzására szolgáló csövet. Természetesen mindezt a hatodik emeleten, lehetőleg az új padlószőnyeg lerakása után… A mai mosogatógépek esetében erre gyakorlatilag már nincs is lehetőség: egyrészt a technika már elég kiforrott, másrészt minőségi anyagokból szerelik össze, harmadrészt pedig jóval kevesebb vizet használnak, mint amennyit anyáink (igen, anyáink, és nem nagyanyáink!) mosógépei. Mérjük hát fel az anyagi lehetőségeinket, és ne sajnáljuk az időt a megfelelő gép kiválasztására. Gondoljunk csak bele: a mosogatásra szánt időt például a gyermekeinkkel vagy a barátainkkal tölthetjük. Vagy éppen elszaladhatunk a közértbe, hogy beszerezzük a hiányzó élelmiszereket. Vagy csak egyszerűen pihenhetünk.
A mérleg másik oldalán – mint majd mindegyik háztartási eszköz esetében – a környezetszennyezés áll: a mosogatógépekhez rendszeresített tabletták nem a legkörnyezetbarátabb termékek. Valódi, romboló hatásukat – legyenek akár a „legbarátságosabb” anyagból – még nem tudjuk felmérni. De, mint szinte kivétel nélkül minden hasonlóban, itt is számítani lehet arra, hogy ezek a kiegészítők valóban barátságosabbak lesznek hozzánk és a természethez is, így még sokáig nyugodtan gyönyörködhetünk a kertünkben álló körtefa látványában…
Petrikó Gábor
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum