Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
KOS - Bátorság, provokáció, energia
Személyiségünk persze sokkal összetettebb annál, hogy a 12 csoport egyikébe simán beleférjünk. Aszcendensünk, bolygóállásaink, fényszögeink is fontos szerepet játszanak az összképben, nem csupán a napjegyünk.

A tisztán Kos ember – most egy szélsőséges jellemzés következik – szereti a versenyt, imád küzdeni, csatázni, nem fél a konfliktusoktól, nem is kerüli azokat. Azonban nem szereti az elhúzódó harcokat, nem kitartó, hanem inkább lendületes. Ha nem sikerül elérnie hamar a célját, irányt vált. Azonban nem veszíthet. Nem tud veszíteni. Ebben nem ismer tréfát, de szerencsére nem bosszúálló, nem rágódik a kudarcokon.

Hatalmas energiája van, szereti az újításokat, szívesen elhagyja a járt utat, így előre is viszi a világot. Gyors felfogású, de nem szeret sokáig egy dologra koncentrálni. Fent kell tartani az érdeklődését, ha a figyelmére bazírozunk.

Természetesen Kos ismerőseink nagy része árnyaltabban hozza ezeket a tulajdonságokat. Az aszcendens erősen meghatározza, mennyire és milyen irányban alakul az illető temperamentuma, habitusa, ízlésvilága.

Ha az aszcendens szintén Tűz-jegy (Kos, Oroszlán, Nyilas), akkor a Kos otthonában a karakteres, erőteljes színek dominálnak: alapszíne a vörös, a meggypiros, napsárga, kismértékben előfordulhat otthonában a fekete, a mélykék, a méregzöld, és nem fél ezeket keverni. A durva, nyers felületű és textúrájú tárgyakat, anyagokat kedveli – nincs ellenére a kezeletlen fa, szereti a kovácsolt vasat, de a fém is jól mutat a lakásában.

Ha aszcendense Oroszlán, nem áll tőle távol a pompa, a fényűzés, a luxus. Igénye van a márkás berendezésre, drapériákra, nem csupán az ultramodern, formatervezett tárgyakat kedveli, hanem a régi, nehéz cseresznyefa bútorokat is, melyeket nem nagyon mozdít el onnan, ahova egyszer letette.

Ha az aszcendens Nyilas, valószínűleg könnyedebb és lazább a lakás hangulata. A teljes színek viszik itt is a prímet, azonban nála már helyet kap a pasztellesebb színvilág is. Ő nem annyira a pazar divatholmiktól van oda, inkább a praktikumot helyezi előtérbe, ugyanis általában eluralkodik nála egyfajta káosz. Szereti, ha gyorsan, egyszerűen tud rendet teremteni. Minden Kos-Nyilasnak fontos a kényelem, így hatalmas karosszékek, fonott fotelek, puha kanapék biztosan megtalálhatók az otthonában.

Ha Kos barátunk aszcendense Föld (Bika, Szűz, Bak), akkor sokkal kevésbé jellemzik kuckóját a szélsőségek. Fém helyett inkább a faanyagokkal kombinált bútorokat, a klasszikus darabokat kedveli, és a visszafogottabb színvilágot részesíti előnyben – ugyanakkor az erőteljes vonalvezetés itt is megtalálható.

Ha a Kossal a Levegő-jegyek találkoznak (Ikrek, Mérleg, Vízöntő), akkor a házban vagy a lakásban több vicces, szokatlan tárgyat találhatunk. Különösen a Vízöntő hajlamos a különcködésre, poénkodásra, szellemes és okos ötletei vannak. Kossal vegyítve már-már a provokáció határát is súrolhatja. Jellemzi a tárgyak nem funkcionális használata, lásd sajtreszelőből lámpabura.

Ha a kombináció Tűz és Víz (Rák, Skorpió, Halak), a helyiségek, a bútorok és a színek lágyabbak, puhábbak és kevésbé meglepőek lesznek, kivéve a Kos-Skorpióknál, náluk az extrák kerülnek előtérbe. Egyedi darabok, különleges formák, fura funkciók – ha nekik úgy tetszik, kibontatják a falat, galériát tesznek oda, ahol nem biztos, hogy aztán kényelmesen elférnek, de formabontók, és ez a lényeg!

A világos helyeket kedveli elsősorban, így ha szobája, konyhája nem kap elég fényt, érdemes műfényről gondoskodni – spotokról, asztali, falilámpákról is.

Kritikus testrésze természetesen a feje – érdemes figyelembe venni ezt. Viccen kívül jó, ha vigyáz rá a kissé önfejű Kos jegy. Próbáljon meg lekerekített, hajlított bútorokat használni, mert a kiálló szögletek igen veszélyesek lehetnek rá, főleg amikor nagyon lendületben van.

A Kos gyereknek mindenképpen biztosítani kellene saját szobát – ami persze mindenkinek kijár, de magunknak is jót teszünk, ha a Kos csemete különszobában valósíthatja meg magát. A tér még nem is akkora jelentőségű, de a szeparált „sziget” az. Imádja a társaságot, lételeme, hogy a középpontban legyen, de szüksége van arra, hogy néha egyedül legyen és rendezze sorait a saját birtokán.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum