Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Lenkei Gábor és az egészséggel kapcsolatos dogmák
Megjelent Dr. Lenkei Gábor „Miért van szükségük az egészséges embereknek vitaminpótlásra?”című könyve. A szerző legújabb könyvében a tőle már megszokott őszinteséggel támadja az egészséggel kapcsolatos megcsontosodott dogmákat, hamis hiedelmeket, és 211 neki írt levélből idéz megdöbbentő részleteket.

„A vitaminok komoly életminőség-változást hoztak a vitalitásomban, sokkal könnyebben viselem a terhességet és a gyermekágyi időszakot is, nem jelentkeztek a »szokásos« fáradtság, hajhullás, depresszió stb. tünetek.” Olvashatjuk egy 42 éves asszony levelében.

„Magyarországon sokkal tájékozottabbak az emberek a vitaminokkal kapcsolatban, mint sok más országban. Ezzel együtt hihetetlen mennyiségű feltáratlan tudás rejlik még a témában. Siralmas, hogy az ártalmatlan és létfontosságú vitaminok szándékos korlátozása és kiszorítása milyen problémákat és keserű életeket eredményez még itthon, Szent-Györgyi hazájában is„ - nyilatkozta a szerző.

Lenkei Gábor neve néhány évvel ezelőtt Cenzúrázott egészség című, bestsellerré vált művével robbant be a köztudatba, amit felmérések szerint idáig mintegy 400.000 ember olvasott. Idén jelent meg holland, román, ausztrál angol kiadásban, és készül a szlovák, amerikai angol és orosz változat is.

Az elmúlt évek során több ízben hallhattunk vitáiról a különböző egészségügyi hatóságokkal, amikor síkra szállt a vitaminfogyasztást korlátozni kívánó döntések ellen.
2008 telén nagy port kavart a nevével fémjelzett vitamin ellen indított minősíthetetlen ÁNTSZ hadjárat, ami a Pestmegyei Bíróság ítéletének eredményeképp 2010. június 7-én a törvény előtt is megnyugtatóan jogsértőnek bizonyult.
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum