Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Őszi lakberendezési tippek lakásdekorációhoz
A tikkasztó nyári napok, és a vízparton töltött idő már rég elmúltak, de ez korántsem jelenti azt, hogy ne hozhatnánk a természetet közelebb mindennapjainkhoz lakberendezési, lakásdekorációs céllal. Az ezer színben tündöklő lombkoronák hangulatát természetes alapanyagok és némi kreativitás segítségével megteremthetjük a lakásban, vagy a bejárati ajtó felületén is, érdemes szabadjára engedni fantáziánkat, és otthonunkat is őszi ruházatba bújtatni. A lakberendezés Debrecen kedvelt szakemberei, a online-lakberendezes.hu szerint ősszel is lehet igazán kreatív és izgalmas, ehhez igyekszik most Fibinger Zsuzsa néhány hasznos tanáccsal szolgálni.

oszi-lakberendezesi-otletek


Ezerszínű ősz a lakásban

Míg nyáron elsősorban világos, élénk színeket és üde, friss hangulatot szeretünk teremteni a lakásban, addig az ősz az egyre hűvösödő nappalokkal egyértelműen a melegségről szól. Az őszi lakásdekoráció esetében a narancsos, barnás és sárgás árnyalatok élveznek előnyt, a természetben megtalálható anyagok, termények, levelek pedig kifejezetten jó választásnak bizonyulnak. A lakástextíliákat illetően célszerű a bordázott, textúrázott típusok mellett dönteni, hiszen ezek már önmagukban is gondoskodnak a melegség megteremtéséről.

Őszi dekoráció a nappaliban

Ha az olyan gyakran használt helyiségek dekorálásáról van szó, mint a nappali, fontos, hogy minden részletre ügyeljünk. Míg a bútorokat általában nem cserélgetjük szezononként, addig a lakástextíliákkal ezt minden további nélkül megtehetjük. Jelentős szerep jut a szőnyegeknek, melyekkel alapvetően határozhatjuk meg a helyiség hangulatát. Az átmeneti időszakban egy hosszabb szőrű változattal biztosan nem lőhetünk mellé, de a méretre érdemes figyelni, ugyanis a túl kicsi szőnyeg zsúfolttá teheti a teret, míg a túl nagy optikailag összenyomhatja azt.

Hasonlóképp könnyen variálhatjuk a párnahuzatokat, függönyöket és sötétítőket, mely utóbbiak esetében érdemes a színvilágot a bútorokhoz, vagy a többi textíliához igazítani, ezzel egységes képet alkotva. Fontos, hogy ősszel mindig meleg színeket és puha anyagokat válasszunk, hiszen a kinti esős, szeles időjárás közepette ez az, amire otthonunk falai közé lépve leginkább vágyunk.

Olcsón, mutatósat

Ahhoz, hogy látványos változásokat érjünk el, és az őszi hangulatot a lakásba csempésszük, igazán nem kell komoly tízezreket elkölteni. A hétvégi családi kirándulás során gyűjtsünk színes faleveleket, gesztenyét, néhány mutatós, szép faágat. A színes levelekkel megtöltött vázába beleállíthatjuk a faágat, és máris egyedi lakásdekorációs elemmel bővülhet bármelyik helyiség. Fibinger Zsuzsa, az online lakberendezés tapasztalt szakértője is úgy véli, hogy néhány gesztenye, vagy bármilyen termés, a Halloween elengedhetetlen kellékei, a tökdíszek, vagy néhány narancsos-barnás árnyalatban tündöklő kerámia, kaspó remek választásnak bizonyulnak lakásdekoráció során. A karácsony környékén előnyben részesített gyertyák és mécsesek már ősszel is jó szolgálatot tehetnek, főként nem funkciójukat, sokkal inkább a meleg hangulat megteremtését illetően.

Ajtódíszek és Halloween dekorációk

Évek óta nagy népszerűségnek örvendenek az ajtódíszek, melyek között a koszorúk vezetik a sikerlistát. Bármelyik kreatív üzletben beszerezhetünk alap koszorúkat, melyekre terményeket, mohát, apró tökdíszeket, száraz falevelet, almát, szárított növényeket rögzíthetünk nagyon egyszerűen, ragasztópisztoly segítségével. Érdemes már most gondolni a Halloween-ra, izgalmas lehetőségeket tartogatnak az ajtódíszek és töklámpások e területen is.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum