Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
90 napos szétválasztó diéta
90 napos diéta

A sok zöldségnek, gyümölcsnek és fehérjegazdag ételeknek köszönhetően a 90 napos diéta kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozással biztosítja a fogyás elérését. A 90 napos fogyókúra alkalmazásával három hónap alatt körülbelül 15-20 kiló feleslegtől lehet megszabadulni!

A 90 napos diéta leírása

A 90 napos diéta lényege az élelmiszerek szétválasztásában van. A szétválasztó diéta vagy elválasztó diéta azt jelenti, hogy a gyomorba egyszerre csak egyféle élelmiszer kerül, így az emésztés sokkal gyorsabb lesz, s kevesebb energiát igényel. A 90 napos diéta négyféle élelmiszer egymás utáni napokon történő kizárólagos fogyasztásával, 90 napon keresztül ciklikusan váltakozik. Első nap kizárólag fehérjét, a második nap kizárólag keményítőféléket, a harmadik nap kizárólag szénhidrátot, a negyedik nap pedig kizárólag gyümölcsöt szabad fogyasztani. A gyümölcsnap után a fehérjenappal az egész kezdődik előröl...

A 90 napos diéta étrend

Reggeli: A 90 napos fogyókúra alatt a reggeli minden nap kizárólag gyümölcsből áll. Ez vonatkozik a fehérje, keményítő vagy szénhidrát napokra is. A reggeli minden nap gyümölccsel indul!

A gyümölcs kategóriába természetesen beletartozhat a 100%-os, hozzáadott cukrot nem tartalmazó gyümölcslé, illetve bármely gyümölcs, így a banán is. A délelőtt folyamán korlátlan mennyiségben fogyasztható gyümölcs, azonban az utolsó gyümölcsfogyasztás ebéd előtt legkésőbb egy órával legyen!

1. nap:

Fehérjenap
Lehetőségek: Főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, natúr joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen), tej. Bármilyen nyers saláta korlátlan mennyiségben fogyasztható. 1 szelet kenyér is megengedett (noha elhagyásával eredményesebb a diéta). Tészta nélküli levest is lehet enni.Vacsorára is a fenti ételekből választhatunk, mennyiségileg azonban a vacsora mindig kisebb adagokat tartalmazzon!

2. nap:

Keményítőnap
Lehetőségek: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya), főzve, sütve, párolva, valamint rizs (keményítőnek számít).Ételízesítőnek só, ketchup, főtt paradicsom használható. Bármilyen nyers saláta korlátlan mennyiségben fogyasztható. 1 szelet kenyér is megengedett.

Vacsorára is a fenti ételekből választhatunk, mennyiségileg azonban a vacsora mindig kisebb adagokat tartalmazzon!

3. nap:

Szénhidrátnap
Lehetőségek: Főtt tészta, pizza, bármilyen sós sütemény. Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható. Vacsorára választhatunk a fenti ételekből, vagy ehetünk tortát, sütit, fagyit vagy étcsokoládét.

4. nap:

Gyümölcsnap
Bármilyen gyümölcs korlátlan mennyiségben fogyasztható.Egyéb tudnivalók a 90 napos diéta alkalmazásához

Víznap
A 90 napos fogyókúra alatt havonta egyszer víznapot kell tartani. A víznap a gyümölcsnap után következik, majd utána fehérjenappal rendesen folytatódik tovább a diéta.

Kávé, tea fogyasztás Noha számos diéta alaptételként kizárja a kávé (koffein) fogyasztását, ezzel szemben a 90 napos fogyókúra alatt a cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható!
Folyadék fogyasztása A 90 napos szétválasztó diéta alatt fontos, hogy sok folyadékot igyunk, ugyanis a folyadék segít kimosni a szervezetből a méreganyagokat. A folyadék elsősorban víz vagy gyógytea legyen.
Kapcsolódó cikkek:
•  Élelmiszerek kalóriatartalma
•  Vitamintáblázat
•  Fogyókúra!
•  Fogyás savanyú káposztával 6 napon át. Kitartó típusoknak ajánljuk!
•  Szeretne gyorsan lefogyni? 5 napos diéta
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum