Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Hangulatvilágítás: lámpafüzérektől a gömblámpákig
Sólámpa, éjjelilámpa az éjjeliszekrényen, irányfény, gyertya, lávalámpa, lámpafüzér és gömblámpa – és ami közös bennük az, hogy este remek hangulatot teremtenek, mindegyik hangulatlámpa, ám mégis mind más. Van, amelyik stílusos, néhány közülük egyszerű, van közöttük többfunkciós, megnyugtató. Kár lenne nélkülöznünk őket!

Bármilyen helyiségben tartózkodjunk is, nyilvánvaló tény, hogy a fények vagy azok hiánya befolyással van a közérzetünkre, hangulatunkra. Éppen ezért, főleg azokban a helyiségekben, ahol sok időt töltünk, nélkülözhetetlenek a kellően megvilágított terek. Ehhez a legtöbb lakásban központi világítást alkalmaznak, ám egyre nő a helyi megvilágítások szerepe és népszerűsége is. Mindezeken túl, még érdemes megfontolnunk az olyan fényforrások alkalmazását is, amelyek hangulatfényt biztosítanak számunkra, melynek hatására egy kellemes zene mellett teljesen ellazulhatunk és kikapcsolódhatunk.

Fények a hangulathoz

Hangulatvilágításként leggyakrabban valamilyen kisebb lámpát hagyunk égve: ez lehet egy falra szerelt falikar, éjjeli olvasólámpa, sólámpa, lávalámpa, kinek milyen lámpája van odahaza, és ezek is kellemes félhomályt teremtenek a lakásban. Ha azonban tudatosabban megtervezzük a szobák, helyiségek kialakítását illetve megvilágítását, akkor ennél sokkal tovább is mehetünk. Elhelyezhetünk különböző fényfüzéreket, Felhelyezhetünk LED-es világítószalagokat, tapétákat, gömblámpasort.

A fényfüzérek alkalmazására a legtöbben csak karácsony vagy nagyobb ünnepek közeledtével gondolnak, pedig dekorációs elemként egész évben helye lehet a lakásban vagy a kert hangulatos zugában is. Csakúgy, mint a gömblámpáknak, melyek pasztell vagy élénkebb színeikkel nem csak este dekorálnak fényükkel, hanem nappal is a megjelenésükkel.

Gömblámpákat mindenhová!

A Cotton Ball Lights gömblámpasorok igazán stílusosak és bármely lakás belső enteriőrjéhez kiválasztható a megfelelő. A gömblámpákat Thaiföld északi részén készítik a thai munkások manufaktúrában, ahol felfújt léggömbökre színes pamutfonalakat ragasztanak rizsliszttel, majd száradás után eltávolítják belőle a léggömböket.

Ezekkel a hangulatos fonalgömbökkel aztán változatosan dekorálható a gyerekszoba, a nappali vagy a hálószoba, de hangulatos teret alakíthatunk ki az előszobában is a segítségükkel. Sőt! Ha partyt szervezünk, netán esküvőre készülünk, akkor ezekkel a gömbökkel dekorálhatók az asztalok is! A gömblámpasor lehet teljesen egyedi is, hiszen nem egy kész égősor vásárolható meg, hanem külön a gömbök és külön a kábelek, és mi magunk fűzhetjük fel a kábelekre a gömböket, olyan színösszeállításban, amilyenben csak szeretnénk. Így megmarad a későbbi változtatás lehetősége is, és egy gömb vagy izzó meghibásodása esetén sem kell az egész gömbsornak a kukában landolnia.

A gömblámpasorok elhelyezésére nyitva álló lehetőségek pedig igencsak sokfélék lehetnek: lógassuk őket le a falon, tegyük bele egy kosárba, vezessük a tükör köré, helyezzük egy polcra, akasszuk a karnisra, fűzzük a lépcső korlátjára, használjuk a gyerekszobában irányfényként, és a variációk száma végtelen, csak a fantáziánkra van bízva. Persze figyeljünk oda arra, hogy mindig az adott helyiség színeivel harmonizáló gömbsort válasszunk, hiszen így kellemes összhangot teremthetünk velük.

SzS
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum