Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Szeráj Török Étterem Gyorsbüfé
Nincs olyan pesti, aki ne ismerné, ebben biztos vagyok. Aki a fővárosban él, és hétköznap vagy éjszaka leginkább tömegközlekedéssel jár, annak biztos, hogy jól jött már ez a mindig útba eső törökös étterem.

Aki azonban nem Budapesten éli rohanva napjait, annak is csak ajánlani tudjuk a gyorsbüféként is aposztrofálható vendéglátóegységet. Egyrészt egy jó ideje már kibővítették a belső terét, így jóval többen elférünk benne, mint előtte, másrészt a zöld és arany színkompozíció állandó, és csak visszafogottan ad törökös hangulatot a helynek.

Egyszerűsége, letisztultsága miatt egyfajta tipikus gyorsétterem hangulatát is kelti, miközben igényességét és étteremfeelingjét is megőrzi. Tálcáról eszünk itt tányérban, de természetesen önkiszolgálunk, tehát egy pici sorban állás elkerülhetetlen, azonban kell is az a kis idő arra, hogy átböngésszük a gusztusos ételek garmadáját, amelyek a pult mögött sorakoznak gőzölögve. Előny: pontosan látjuk, mit kérünk és mit fogunk megenni. Nem elhanyagolható szempont, hogy a Szeráj kifizethető árakkal dolgozik. Nem drágább egy ebéd, mint egy menü bárhol a belvárosban, de itt uzsonnázhatunk, vacsorázhatunk, vagy ha tovább tartott az este, éjjel is betérhetünk egy jó kis gyrosra. Fontos megjegyezni, hogy tényleg a török ételek garmadájából válogathatunk, nemcsak a fenti finomság és a falafel a „széles választék”, hanem ehetünk izgalmas salátákat, például a padlizsánt. Érdemes kipróbálni a török rizst is, amely kicsit fűszeresebb ízű a magyarnál, illetve a joghurtos tésztát köretként – könnyed és mégis laktató. Külön kiemelést érdemel a fantasztikusan finom gyümölcsleves (gyümölcs – török eredetű szó), ami sötétebb bordó, mint az itthoni klasszikus, van benne szeder, málna és ribizli. Megszólal! A bárány-, csirke- és marhahús ételek fűszeresek, olykor burgonyával kevertek, máskor zöldségekkel. Válogathatunk a különféle pitákból is, no és érdekes íz- és formavilág a török pizza is.

A török süteményekből mindenképpen érdemes megkóstolni párat. A tejberizs tökéletes a vaníliapudingba öntve, de a csúcs mindenképpen a baklava! Édes-mézes gyönyörűség. Egyszerre általában elég egy, bár haspókok és telhetetlenek talán képesek többet is feldolgozni. A tekintélyes ebéd után igyunk egy korty török teát üvegcsészéből, hogy teljes legyen az élmény. Mi lett ebből, pedig csak beugrottunk egy gyors ebédre…
Budapest, V., Szent István körút 13.
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 09.00-től 04.00-ig.
Raspa
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum