Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
A lila három arca – Romantikus
És amibe minden belefér! A lilák orgiája, a lilák visszafogott simulása, a lilák modernsége, csajossága és univerzalitása!

Mert a lila mindig tökéletes! Az illatos lányszobákban ugyanúgy, mint egy modern lakás nappalijában, ahol a lakástextileket andalító harmóniába válogatja össze az okos lakó. A lila ott is szép, ahol a rusztikus dívik: egy újjáépített parasztház konyhájában, egy kedves teraszon, ahol az asztal szépen terített és rajta lila csészékben gőzölög a habos kávé. Szép és derűs, ha igényes és finom, vonzó és érdekes, ha kissé használt és patinás egy ódon lámpa, egy kedves kerékpár, vagy egy képkeret formájában.

A lila használata segít abban, hogy az otthonunkban melegség áradjon szét! A romantikus stílus hívei alkalmazhatják egy egyszerű panellakásban is: tegyenek fel sok bojtos függönyt vagy terítsenek szét egy izgalmas zsenília takarót az ágyon, varrjanak lila bársonyból párnahuzatokat, bújjanak szőrmével ellátott puha lila papucsba! Akinek pedig vastagabb a pénztárcája, és imádja a rokokót és a barokkosat, díszítse lakását lila indás-mintás tapétával, szerezzen be kézzel festett porcelánokat, lila szaténnal húzassa be foteljeit és rekamiéját, valamint tegye a falra Szinyei Merse Pál Lilaruhás nő című képének repróját (bár annak nincs köze a barokkhoz, mindenestre kellőképpen szép és kellőképpen lila).

Kapcsolódó cikkek:
•  A lila három arca – Nőies
•  A lila három arca - Elegáns
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum