Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Zöld és barna nyugalom - Borssó Bistro
Hazánkban lassan újra kezd felvirágozni a bisztrókorszak, egymás után nyílnak a "bisztrók", bár ezek már nem ugyanazok, mint régen. De sok helyen próbáltak nem változtatni a lényegen - hosszú könyöklő-pultok a megfáradt betérőnek, naponta változó menü, és mindez megfizethető áron. Főleg szezonális és könnyű ételek.

Fotók: Zacsek Ágnes
A régi bisztróhangulat újabb fényben tűnik fel Budapesten mostanában, ennek egyik jó példája a Borssó Bistro. Az üzletvezető már gondoskodott a Cafe Alibi sikeréről is, és a Borssónak sem kellett sok idő, hogy ismertté és közkedveltté váljon. Vági László francia stílusú bisztrót álmodott meg a Képíró és a Nyári Pál utca sarkára. Az étlap hagyományos magyar ételeket vonultat fel, amelyek a modern konyhatechnológiákkal és a francia étkezési kultúra alkalmazásával egészülnek ki.
Emellett a hely még sok más előnnyel szolgál a betérőknek. A megfizethető árak mellett a design, az ételkínálat és a minőség is csalogató. Mikor belépünk, egy kedves és bájos tér fogad bennünket. A hely stílusa kifinomult, franciás, dicséretreméltó ez az igyekezet. A színek harmóniája és a belső tér nyugalma, bája meghozza az étvágyat. Ha inni akarunk, azt akár pultnál is megtehetjük - a régi francia bisztrók hangulatát idézi fel a bejárattól balra lévő pult. Zöld gyertyatartó és vanília színű terítő, minden egyszerű, mégis letisztult és kellemes. Az arannyal antikolt fakereten gyertyatartó ücsörög, a felsőszint hullámvonalú bevágással osztott galérián található. A pult és a mögötte levő falrész mozaikkal van beborítva.

A hely szelleme mellett az ételekre is érdemes odafigyelni, a konyha remek. A fúziós konyha a francia és a magyar ételeket ötvözi. Hétköznaponként mindig frissülő – vegetáriánus és húsos- napi menüvel várják a betérőket. Rendszeresen szerveznek borvacsorákat, ahol a borászokkal is találkozhatunk. Hétvégenként esténként jazz zenekarok szórakoztatják az éhezőket. Az évszakonként megújuló étlap különlegességeket is kínál. A napi ajánlat a bisztróknál megszokott fekete táblán szerepel cirádás betűkkel. Egy gyors ebédre beugorva mindenképp kóstoljuk meg az erdei gombás rizottót parmezán kosárban és a paprikás csirkét galuska canellonival és uborkasalátával. A rizottó állaga és íze mennyei, a puha gombafalatok csak úgy csúsznak a szájpadláson, ehhez pedig roppanós parmezánkosárka társul. A magyaros csirke pedig meglepően harmonikus a canellonival kombinálva. A Borssóban jó áron finom és minőségi ételeket ehetünk kellemes környezetben, ami biztosan feldobja napunkat, esténket.
Borssó Bistro
1053 Budapest, Királyi Pál u. 14.
http://www.borsso.hu
Nyitva tartás: Hétfő-Vasárnap: 12-23h
Zacsek Ágnes
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum