Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Kávé, pite, grillezett szendvics - Cafe Alibi
Nyáron és ősz elején még a teraszon is lehet ücsörögni, de a hideg beköszöntével jól fognak esni a benti kávézások és vacsorák. Valami miatt sokan késztetést érzünk arra, hogy beüljünk egy kávéra vagy együnk itt valamit, a már szimbólummá kerekedett zöld plakát és női fej, valamint a belső tér nem hiába csalogat. A múltat idéző belső biztonságot sugároz, a meleg színek - barna, narancs, arany - közrefognak minket.
2005-ben az Alibi lett a Kávéházak Versenyének első helyezettje, és bár a helyet 2000-től kezdve Vági László virágoztatta fel, a színvonalat azóta is próbálja tartani, hiszen egy díjra hosszú távon nem lehet alapozni. A kiszolgálás általában figyelmes, ide mégis sok minden miatt érdemes jönni.

Fotók: Zacsek Ágnes
Az Alibi sok más mellett remek reggelizőhely, amiből kevés van Budapesten. Betérünk, válogatunk és fellélegezhetünk - elindíthatjuk a napot egy jó hosszú kávéval, vagy esetleg egy Alibi kávéval (kókusz, vanília, mandula, írkrém, fahéj, karamell), kérésre koffeinmentes kávéból is elkészítik nekünk a reggeli italt. Ihatunk mellé frissen facsart narancslevet vagy turmixot, van búzapehely, croissant, a nagyobb étkűeknek virsli, bundás kenyér, vagy a mindig klasszikus kontinentális reggeli. A friss reggeli nyolctól délig kérhető, melyhez friss újság is dukál, ezt elvehetjük a kávézó sarkából.
Ha később érkezünk, számos ételből választhatunk ebédre, különleges szendvicsek, grillezett ételek és finom saláták közül szemezgethetünk, az ételre és a szervírozásra is odafigyelnek. Az ár-érték arány megfelelő, az alapanyagok is jók és frissek.
Ha uzsonnára jönnénk, vagy csak egy kávéra, érdemes megkóstolni a desszerteket, melyek közül a pultnál lehet válogatni, de a kínálat nagyrészt állandó. Van sajttorta, créme bruleé, túrós-gyümölcsös piték és forró csokis sütemény is.

Vacsorára előételnek választhatunk sajttálat is, vagy mazsolázhatunk a borok közül.

A két helyiségből álló kávézónak van egy belső terme, ami alkalmas kisebb munkai megbeszélésekre vagy baráti összejövetelekre is, itt kicsit elbújhatunk, vagy az ablak mellett nézelődhetünk. A hely mérete amúgy nem túl nagy, mégsem ülnek egymás szájában a vendégek és nem zavaró a pincérek sürgésforgása. Ideális a barátnőkkel való trécselése, vagy akár magánórákra is. A nyugalmas hangulatot a színes faliképek dobják fel, valamint a régi tárgyak, melyek természetesen összefüggnek a kávézó létével, régi pénztárgép, mérlegek, és a kávézásról szóló eszközök, könyvek. Ha egy csendes sarokra és egy kis nyugalomra vágyunk a belváros szívében, akkor feltétlen térjünk be az Alibiba.

Cafe Alibi
1053 Budapest, Egyetem tér 4.
www.cafealibi.hu

Nyitva tartás:
Hétfő - Szerda: 8.00-21.00
Csütörtök - Péntek: 8.00-22.00
Szombat: 9.00-21.00
Vasárnap: 9.00-17.00
Zacsek Ágnes
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum