Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Panoráma kockás abrosszal a Balatonnál
Itt a nyár, és ha épp nyaralunk, vagy utazgatni vágyunk, belföldön is sok csodás hely van. Utazás közben vagy után mindig jólesik egy finom ebéd vagy egy hangulatos vacsora, amikor megpihenhetünk. A Balaton a melegben csalogató úti cél, ezért ha Balatonfüreden vagy Tihanyban járunk, semmiképp se hagyjuk ki a felejthetetlen panorámájú Laci Pince Csárdát.

Érdemes betérni ide – ücsörögni, enni, és gyönyörködni a kilátásban. A náddal fedett vendéglő a Balaton északi partján, Füredtől 13 kilométerre található. Tihanytól pedig pár kis bájos balatoni falun keresztül vezet az út az Öreghegyre. Ha gyerekek is vannak velünk, ők a csárda előtt szórakozhatnak a játszótéren vagy simogathatják a kerítés mellett található állatokat – lovakat, kecskéket. Az 1991 óta üzemelő csárda kedves és hívogató, legnagyobb erénye egyértelműen a panoráma. Ha rosszabb az idő, bent piros-kockás abrosz felett is ehetünk, de kint a teraszon is elkölthetjük az ebédünket, vacsoránkat, a hegyről pedig rálátni a Tihanyi-félszigetre és a tóra. Fantasztikus panoráma tárul elénk. A padok mellett szőlőtőkék, most még kisebb fürtöcskék, de nyár végére, ősz elejére hangulatos fürtök között borozgathatunk. A gazda ötfajta bort kínál – kívánság szerint – lopóból a sajátjai közül a vendégeknek. Aki pedig mégsem az alkoholt választaná, feltétlen kóstolja meg a bodzás limonádét. Az arányok pont megfelelőek, és friss lime-mal szolgálják fel. A levesek nem tűnnek nagy adagoknak, kisebb fehér csészében tálalják őket, de gazdagon megpakolják, így viszonylag laktató. Pozitívum, hogy melegített edényben hozzák ki. Ottjártunkkor cigánypecsenyét rendeltünk a raguleves után, káposztasalátával. Az adag megfelelő mennyiség, két szelet hús, alatta sült hasábburgonya, bánatomra nem tarjából készült, de elég fokhagymás és ízletes volt, csak a felszeletelése okozott némi problémát. A káposztasaláta isteni volt.
A csárda május 1-jétől szeptember 30-ig tart nyitva, július 1-jétől augusztus 21-ig pedig látványkonyha is működik. Az étlapról kiválasztott ételeket faszénparázson grillezik. A kerthelyiség 150 főt képes befogadni, a borospincébe pedig akár 120 főt is ki tudnak szolgálni.
Laci Pince Csárda
http://www.lacipince.hu/
8242 Balatonudvari, Öreghegy
Megközelíthető a 71-es útról Balatonudvariból 2,5 km-re Vászoly község felé.

Nyitva tartás:
Mindennap: 11–22h
Zacsek Ági
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum