Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Személyiségünk a lakásban
Mivel a téma óriási, kiragadunk néhány tipikusabb jellemzőt, ami árulkodik a lakás gazdájának lelkivilágáról. Megnézzük, mit jelenthet, ha a lakásban állandó a felfordulás és ennek az ellenkezője jellemző.

A túlzsúfolt és a rendetlen lakás – tudjuk – nem ugyanaz. Előbbinek a gazdája – általában Bika vagy Rák csillagjegyű – rendkívüli módon ragaszkodik a tárgyakhoz, emlékekhez, apróságokhoz, így lakása sokszor emlékeztet egy jól ellátott tárlatra, vagy – ha ezt praktikusan rendszerezi, akkor – jól felszerelt raktárra. Ha mindez egy óriási káoszban nyilvánul meg, az a rendetlenség. Azonban a rendetlen lakás sem feltétlen jelenti azt, hogy tulajdonosa rendetlen személyiség. Előbbiekre visszatérve, általában nehezen szakadnak el emberektől, érzésektől és emlékektől, sokáig rágódnak dolgokon, és nehezebben hoznak döntést, mint az átlag. Nagyon romantikusak, megfontoltan haladnak és következetesen.

A rendetlenségben élő emberben simán meglehet egy óriási rend, számára nem fontos, hogy a környezetében is ez uralkodjon. Mindent megtalál a rumliban, és egyáltalán nem zavarja szépérzékét, hogy a csilláron zokni lóg. Ő általában nagyon laza, könnyen túllép malőrökön és kudarcokon, olykor átcsúszik felszínesbe, de ezt nem rosszindulatból teszi. Csillagjegy szempontjából az Ikrekre jellemző leginkább a fenti eszmefuttatás. Ha zavaró a káosz, de mégis újra és újra megjelenik, akkor az illető valamit nem képes uralni az életében, nem tudja jól beosztani az idejét, így valószínűleg magában sem találja meg a nyugalmat. Rendszereznie vagy fontossági sorrendet készítenie lenne tanácsos. A felesleges holmikat elvinni rászorulóknak, ami pedig kell és hasznos, azt mindig az adott szituációban visszatenni a helyére. Ha van helye. Érdemes téma, használat szerint eltenni a tárgyakat, eszközöket. Ami nem fontos, azt pedig likvidálni kell a nap 24 órájából, mert mindenre nem jut idő – csak ami igazán fontos. Abból viszont ne engedjünk!
A túlontúl rendes lakás viszont rideggé válik. Ahol mindent élére állítanak, ahol minden mindig makulátlan, ott valaki nem kiegyensúlyozott, maximalista, teljesítménykényszeres vagy tisztaságmániás. Meg akar felelni az általa támasztott, olykor extrém elvárásoknak. Meg kell értenie, hogy senki nem tökéletes, még ő maga sem, és ez így van jól. Akit ez nem zavar, nem szeretnénk rábeszélni, hogy legyen más! Ha így érzi magát békében és harmóniában, akkor csak azon érdemes elgondolkodni, hogy miért zavarja egy apró szösz a sarokban, és miért magas esetleg a vérnyomása, vagy miért cukorbeteg. Nem mindenkire jellemző mindez, akinél csodás tisztaság tapasztalható a lakásban, házban. Azonban aki érzi, hogy ez így akadályozza a könnyed, önfeledtebb, azért tudatos életében, annak azt javasoljuk, hogy kísérletezzen, játsszon! Azért is hagyja kint a poharat az asztalon, esetleg mosatlanul is. Ne hajtogassa tökéletesre a törölközőket, elég, ha szépen összehajtja azokat. Ne naponta, csak hetente porszívózzon, és várja a hatást. Olykor csak üljön le, olvasson egy könyvet, egy magazint, és álmodozzon bármiről, ugyanis az álmodozás nem az élet megrontója.
RR
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum