Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Romantikus stílus a fürdőben
Sok helyen látni mostanában, hogy a fürdőszoba már nem az a kis luk, ahol épp megfürdünk és szaladunk is tovább, és ahova a mosógép épp hogy befér. Tehetősebb kortársaink mosdói hatalmasak, sarokkád található bennük, a mosógép kiköltözött a konyhába. Többnyire kilátunk a zöldövezetbe, sétálhatunk a tükör előtt, mert olyan méretű, és kiszámolhatjuk reggel, hogy melyik csapban mossuk meg a fogunkat. Sárkány Pétert – a Practic Fenyőbútor bútortervezőjét, aki számos fürdőszobát tervezett és alkotott már meg pályája során – kérdeztük meg a trendekről, arról, hogy miért fontos a fürdőszobában található összkép, hangulat.

- Nagy divatja van ma a dupla mosdós fürdőszobáknak, köszönhető ez annak a ténynek, hogy a családi házakban is nagyobb teret hagynak, és több figyelmet fordítanak a lakásnak erre a helyiségére. Ugyanakkor, ha egy fürdőszoba mérete megnő, veszít is az intimitásából. Fontos úgy kialakítani ezt a két mosdóval ellátott megoldást, hogy a fürdő ne egy szállodai fürdőszobára kezdjen hasonlítani, hanem megmaradjon az otthon meghitt, belakott helyiségének, ahol nem csupán tisztálkodunk, hanem felfrissülünk, megnyugszunk, kipihenjük a nap fáradalmait egy jó, meleg vízzel teli kádban.

- Milyen apró részleteknek köszönhető a képen látható fürdőszoba tapintható harmóniája és kedvessége, és miben más a komolyabb megfogalmazásban megtervezett, hagyománytisztelőbb stílusban megalkotott fürdő a másik fotón?

- Köszönheti például a kishalakat ábrázoló ólomüveggel díszített ajtóknak, illetve a fények megfelelő használatának. Általában nem fordítanak az emberek kellő figyelmet az utóbbira, egy, maximum kettő fényforrás biztosítja a világosságot a fürdőben, pedig a megfelelő, meghittebb hangulatot árasztó lámpák vagy spotok sokat emelhetnek a fürdőszoba hangulatán. A sárga csempék és a halmotívum folytatása az ajtón is utal arra, hogy ezt a helyiséget gyerekek használják. Igyekeztem úgy tervezni a színeket és a formákat, hogy ha ezek a picik 20 évesek lesznek, akkor se érezzék úgy, hogy a fürdőjük túl gyerekessé, netán dedóssá vált.

- A másik fotón a fent említett gyerekek szüleinek fürdőszobája látható, azaz a két gyönyörű helyiség egy házban található meg. Itt kissé tradicionálisabb a megfogalmazás, sötétebb a szekrények színe, más a mosdókagyló, a pult. Mindez passzol a hálószoba stílusához, amit szintén cégünk készített el. Előnyös, ha a fürdőszobában növényeket is tudunk tartani, de ehhez természetes fény is szükséges, ami sok esetben sajnos nincs.

- Jelentős számú megbízás érkezik fürdőszobák megtervezésére is, vagy inkább a lakás jobban látható részeinek berendezésére figyelnek jobban a vevők?

Megrendelőink általában a nappali és a háló berendezésére adnak megbízásokat, azonban a fürdőszoba kivitelezése is nagyon fontos egy lakásban. Aki megteheti, érdemes erre is pénzt költenie, vagy kreatív megoldásokat találnia, mert nem mindegy, hol rekreálódunk, mi vesz körül minket, amikor kicsit újjászületünk egy forró zuhany alatt, vagy mit látunk a tükörben a saját arcunkon kívül, a hátunk mögött. Lényeges, hogy találjuk meg, alakítsuk ki itt is a harmóniát jó, kellemes színekkel, odaillő, természetes anyagból készült bútorokkal, kedves kiegészítőkkel, valamint meleg fényekkel!
Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  Megvalósult álmok fenyőfából - Practic Fenyőbútor
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum