Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Feng shui - Szimbólumok
A feng shui tanai szerint szinte minden tárgy és azok elhelyezése meghatározza az életünk eseményeit, minőségét. Érdemes figyelembe venni, milyen színeket, milyen képeket, növényeket, bútorokat, anyagokat választunk magunktól a lakásunkba vagy a lakóterünkbe, és melyek azok, amik a feng shui szerint javallottak.

Forrás: www.napkapu.hu
A báguá kilenc házát is fontos figyelembe venni, ha adott területen szeretnénk eredményt elérni. Lépjünk be az otthonunkba, nézzünk szét egy idegen szemével, vagy legalábbis próbáljunk meg. Vonatkoztassunk el attól, hogy melyik kép kedves nekünk, hogy imádjuk azt a fotelt abban a sarokban! Tekintsünk a szobánkra úgy, mint egy kívülálló! Miért akasztottunk a falra egy magányos nőt ábrázoló festményt? Miért szúrós kaktuszokkal vesszük körbe magunkat? Miért üres a fal az Emberi Kapcsolatok háza területén? Miért reped a fal az erkély mellett? Miért penészedik a konyha fala?

A racionális okokon túl a feng shui tanai szerint a fenti esetekben energetikai, mentális okok is vannak a háttérben. Ha valamiben nem tudunk előrelépni, ha nem látunk tisztán, ha nem tudunk megoldani valamit, érdemes a környezetünkben is rendet rakni, átláthatóvá tenni a szobákat, rendszerezni, és olyan kiegészítőket beszerezni, amelyek a rendet, a kiegyensúlyozottságot sugározzák. Egy békés tájat ábrázoló kép, egy klasszikus ágytakaró, egy nagy legyezőpálma vagy egy szép nagy gyertya biztosan segít abban, hogy kusza gondolataink rendeződjenek. Ha a falon eddig sok képet halmoztunk egymás mellé, vegyük le a nagy részét, és csak a legpozitívabb kisugárzással rendelkezőket hagyjuk fenn. Ha eddig fekete keretben volt egy fotó, akkor cseréljük át valamilyen meleg színűre vagy fehérre. A polcokon összevisszaságban levő könyveket poroljuk le, a kacatokat tegyük el egy ládába, vagy egyszerűen dobjuk ki! Az emlékek helyett koncentráljunk a jövőre!

Ha párt szeretnénk találni, ne részesítsük előnyben a magányos alakokat ábrázoló fotográfiákat és festményeket. Válasszunk előszeretettel párokat, turbékoló galambokat, ragasszunk a falra tigrispárt ábrázoló falimatricát, párosával tegyünk ki kedves tárgyakat!
Ha a pénzügyekkel vannak problémáink, nézzük át a vizesblokkot! Ha ereszt valahol egy vezeték, ne lepődjünk meg, hívjunk szerelőt! És hozzuk rendbe a lakás vizes részeit is!

Lakóterünk rólunk szól. Érdemes egy elemzést készíteni magunkról, ha időnk engedi, a szobák berendezése alapján. Minden elem, részlet szimbolikus jelentőségű. Közelebb kerülünk magunkhoz, jobban megismerjük magunkat, és rálátunk arra, hogy esetleg mit hol rontunk el. No és a megoldás is a kezünkben lesz!
Kapcsolódó cikkek:
•  Feng shui - hangok
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum