Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Növények a lakásban
A John Brooks társszerkesztésével készült szobanövény-használati útmutató azoknak ajánlott, akik még amatőrök a házinövény-kedvencek kezelésében, de szeretik a lakásnak eme élő díszeit, és szeretnének profibbak lenni ezen a területen.

Nem csupán latin nevek sokasága és nem csupán betűtenger ömlik az Olvasó orra elé, ha kinyitja a könyvet, hanem a megfelelő és kellő mértékű információ mellett minden tárgyalt növényről látható ábra vagy fénykép, számozva, érthetően. Az öt fejezetből álló könyvecske segít abban, hogy mit vegyünk egyáltalán kis lakásunkba vagy hatalmas házunk termeibe. Végigveszi zöld barátaink méretét, levelének színét, azok alakját és felszínét. Megismerhetjük a szobanövények fajtáit ától zéig – a szerző itt ismerteti, hogy milyen mikroklíma szükséges számukra, milyen méretű a növény, milyen tápanyagra van szüksége, és hogyan érdemes ültetni. Amennyiben már képesek vagyunk életben tartani néhány szobanövényt, lapozhatunk.

A második fejezetben ötleteket kapunk, milyen virágtartó hova való, melyik miért és hol praktikus. A harmadik fejezet a szobakertek típusait járja körbe, azaz mutatós növénykompozíciókat mutat be – elsősorban pozsgásokból, kaktuszokból és hagymás növényekből. Szó esik a mesterséges világításról is, amennyiben nem tudunk elegendő fényt biztosítani nevelt virágaink számára. A lakásban való elhelyezés, a megfelelő megvilágítás, a kúszónövények felfuttatása, a szobabelsőhöz illő növényzet kiválasztása is külön alfejezetet képez.

Ha tehát szívesen gondozunk növényeket, és felmerülnek bennünk kérdések a tartásukkal kapcsolatban, ha szeretnénk valami új növényt beszerezni, de nem tudjuk, milyet, ha csak érdekelnek a szobanövények, akkor van értelme szemezgetni ebből a kis szobanövény-határozóból.


John Brookes: Növények a lakásban, Park Kiadó 2006. Hatodik kiadás, 240 oldal 3500 Ft
www.parkkiado.hu
SzS
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum