Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Rákoskert új színfoltja: a Kincsesműhely
Hiánypótló intézmény kezdte meg működését Rákoskerten: a Berky Lili utca 44. szám alatti (a Kucorgó előtti üzletsoron) Kincsesműhelyben. Október óta színvonalas kézműves foglalkozásokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket is a hét minden napján.
A Kincsesműhely megálmodói – mindnyájan művészek-pedagógusok – azzal a céllal indították útjára a kézműves kuckót, hogy tartalmas, testet-lelket fejlesztő, örömet okozó tevékenységekkel nyújtsanak alternatívát a mai, tévéhez, számítógéphez kötődő iskolások és szüleik számára. Nagyon fontosnak tartják, hogy a kicsik és a nagyok is átélhessék az alkotás örömét, azt a jó érzést, amit egy saját magunk által készített szép tárgy élvezete tud nyújtani.
A nagyon hangulatossá, meseszerűvé varázsolt környezetben az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokból mindenki kiválaszthatja a számára legizgalmasabb alapanyagokat és tevékenységeket. A hagyományos, ősi kézműves technikák, mint a csuhézás, gyékényezés, bőrözés, nemezelés, papírmerítés mellett a legújabb anyagok és technikák is helyet kaptak: többek között meg lehet ismerkedni a dekupázs, a viaszfestés, a textil- és papírmárványozás rejtelmeivel, de a kedvesen felszolgált gőzölgő tea és mézes keksz mellett készíthetünk apró csodákat gyöngyből, papírmaséból, tojástartóból, rézdrótból és még sok mindenféle másból is.

A közelgő karácsonyi ünnepre gondolva a hétköznapi állandó foglalkozások mellett november 15-től, 9.00.-12.00. óra között az „Adventi Szombatokon” is szeretettel várják azokat, akik inkább saját maguk által készített ajándékkal szeretnék meglepni szeretteiket, vagy díszíteni lakásukat. December 21-én 15.00. órától 18.00.-ig pedig „Nagy Karácsonyi Buli” lesz a Kincsesműhelyben, mézeskalácssütéssel, gyertyamártogatással, és egyéb meglepetésekkel!
Akik mégis inkább a vásárlás mellett döntenek, de nem a plázák tucat termékeiből akarnak választani, szintén érdemes ellátogatni a Kincsesműhelybe, ahol a foglalkozásokat tartó művészek által készített festményeket és egyéb iparművészeti tárgyak közül lehet válogatni.
Részletes információt a programokról és az időpontokról a helyszínen, vagy a 06-20-999-5124-es telefonszámon lehet kapni.

T.K.
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum