Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Macarena San Martín: Teraszok, erkélyek és belső udvarok
A kiadvány képeskönyv. Azoknak ajánljuk, akik szeretik a szép, igényes fotókat, szívesen csennek egy-egy ötletet a látottakból, vagy imádják a nyálukat csorgatni.

A szerző csak a helyiségek típusa szerint csoportosít, azon belül széles skálája látható a teraszok, erkélyek és udvarok berendezési stílusának – a felvételek földrajzi elhelyezkedése is teljesen random. Azonban a csodás világok, terek, formák és anyagok feledtetik ezt a – bizonyos szempontból – koncepciótlanságot. Teljes összevisszaságban láthatunk itt mediterrán teraszt, tengerparti villarészletet, hegyoldalban megbúvó faházat, keleties hangulatú nyugodt zugot, Bauhaus stílben épült nyaralót. A képek segítenek felismerni, hogy milyen burkolatok és falszínek erősítik a fenti hatásokat, melyek azok az anyagok és színek, amelyeket ehhez vagy ahhoz a stílushoz előnyösebb kiválasztani. A mediterrán teraszon biztosan találunk valahol egy kis terrakottát, akad egy-két kovácsoltvas bútordarab, valamint némi terméskő. A tengerparti csoda letisztult vonalakkal „dolgozik”, fehér, természetes színek, mint a bézs és a barna, valamint maximum a kék. A belső udvarok között találunk északi-ridegebb, déli-rusztikusabb, nyüzsgő város feletti modern, eldugott, növényekkel gazdagított, romantikus udvarokat is.

Érdemes lapozgatni a könyvet, elrepít, megmozgatja fantáziánkat, hatására motivációt érezhetünk legalább étkezőnk vagy konyhácskánk átfestésére, megújítására, székek cseréjére, a világítás megváltoztatására.

Vince Kiadó, 2007
www.vincekiado.hu
SzS
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum