Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Jó szándékú, előzékeny, segítőkész, és többször előfordul, hogy pont e tulajdonságai miatt olykor vesztes és áldozat. Nem szereti a konfliktust, hajlamos magában keresni a hibát, mindenkinek szeretne megfelelni, mindenkire odafigyel. Arra kell ügyelnie, hogy magára is maradjon energiája, magával is törődjön. Vannak persze kombinációk, amikor a Halak sem egy sellőlány, inkább a nagyragadozókhoz hasonló – halk, hideg és kiszámíthatatlan. Ez már részletesebb fejtegetést igényelne.

Nézzük, milyen is lehet a Halak otthona. Attól függ. A vizes Halak (Halak, Rák, Skorpió) akár teljesen a klasszikus Halak ellentéte is lehet. Nagyon határozott és kemény személyiséggel is rendelkezhet. Otthona kellemes, kényelmes kuckó ebben az esetben is. A pasztelles színek kedvelője inkább, de előfordulnak vadabb árnyalatok is otthonában. Ezek azonban kis felületen jellemzők – szívesen dekorálja falát például falimatricával. Nem hajt a különlegesre, számára a finom felületek, a lágy textúrák, a befogadó környezet kialakítása a fontos. Szívesen fogad vendégeket, és mindig meg is tudja kínálni őket valami ínyencséggel. Konyhája is otthonos, nem hideg, nem rideg. Kellemes, élettel teli színeket alkalmaz, napfényes, derűs nála a hangulat.

A levegős Halak (Vízöntő, Ikrek, Mérleg) egy bolondosabb típus. Szabad, függetlenebb személyiség, szárnyaló fantáziával rendelkezik, nem annyira „rendes”. Nem zavarja, ha dolgai kisebb kuszaságban leledznek. Neki ez művészrendetlenség. Az élet habos-napos oldalát látja, ritkán búskomor. Inkább melankolikus néha, és bizonytalan. Ezért is kell az otthon melege, az olyan otthoné, amelyet szabadon lehet alakítani. Festeni, bütykölni, varrni, eszkábálni, átrendezni. Minden ilyen újrafogalmazó tevékenység feltölti. Minden könnyen mozdítható bútor ajánlott neki, illetve a kisbútorok: szekrényke, fiókos komód, összecsukható asztalka, rövid polcok.

A tüzes Halak (Kos, Oroszlán, Nyilas) érdekes kombináció. A „halaksága” érzékennyé és nyitottá teszi, a tüzes aszcendens azonban belülről perzseli, énje lázadóbb, merészebb, így előfordulhat, hogy önmagával kerül szembe. Főleg a Halak–Kos-variációra jellemző ez, minden egymás melletti jegy között óriási feszültség rezeg. Kevésbé hajlamos a melankóliára, erőteljesebb a fellépése, ami a lakásában is megmutatkozik. Bátrabban használja a színeket, a formákat, a mintákat és a stílusokat. Valószínűleg nem annyira fázós, mint a többi Halak, ezért állandóan nyitva tartja az ablakot, melyet azért takarni szeretne – ezért sok bambusz- vagy műanyag rolót találhatunk nála. Lásson ki, de ne lássanak be jelszóval.

A Föld aszcendensű Halak (Bak, Bika, Szűz) talán jobban kötődik a tradíciókhoz, jobban ragaszkodik régi értékes tárgyaihoz, lassabban mozdul, és nehezebben változtat, de szépérzéke neki is nagyon jelentős. Kedveli a könnyű, könnyed berendezési tárgyakat, a világos színeket, a virágokat. Az ő otthonában biztosan jól mutatnak az átlátszó és a leheletfinom matériák, a magában mintás organza, a csipkefüggönyök, a hernyóselyem. Színes selyempárnák, apró dísztárgyak, emlékek, fotók a falon és feng shui minden mennyiségben.
Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum