Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
Szabad, forradalmi és testvér. Szereti a tabukat döntögetni, a korlátokat feszegetni, nem fél a konfrontációtól, kimondottan jól érzi magát, ha elüt az átlagtól, ha mások számára szokatlan véleménye van. Nem riad vissza az újtól, sokszor ő jön rá valami teljesen átütő dologra, felfedez, de inkább feltalál.

A vizes (Halak, Rák, Skorpió aszcendensű) Vízöntő különlegesen rendezi be lakását, nem érdeklik a határok, a társadalmi elvárások, a negatív vélemények. Ha ő a kisszobában szeretne szív alakú kádat, akkor megcsináltatja, akkor is, ha ezt-azt át kell alakítani így a lakásban. Jobban hallgat saját magára, mint a szakemberekre. Mivel azonban jó érzéke van a térhez, jó a térlátása, hihetetlen kreatív és megszállott olykor – megoldja a feladatot a betört szakemberek segítségével. Ő mozgatja a falakat, változtat ablak- és ajtóméretet, ha úgy látja jónak és szépnek. Olyan teret alakít ki maga körül, amelyben jól érzi magát, és ez az első szempont. Nem baj, ha nem illenek össze bizonyos minták vagy formák a klasszikus lakáskultúra elvei szerint, őt pont nem érdekli a történet. Az összes színt kedveli, de előnyben részesülnek a kék árnyalatai – a Halak a türkizes, a Rák a világos-, a Skorpió a sötét- és lilás kék kedvelője.

A levegős aszcendensű Vízöntőt (Vízöntő, Ikrek, Mérleg) többnyire érdekli minden új technikai vívmány, legtöbbjüknél már hónapok óta digitális tévé közvetíti a programot. A képernyő LCD, a hangzás tökéletes, a kivitel a legújabb dizájnnak megfelelő. Részben a lakáskultúrába is követi a trendeket, természetesen a különleges, extra, rendbontó divatokat szereti. Nála megeshet, hogy a garnitúra részei nem egy családból valók: egy bőrfotel, egy kényelmes karosszék és egy kerevet is jól megfér egymás társaságában. Szereti a fényt és a világosságot, ezért a színeket is ezeknek rendeli alá. Konyhájában is megtalálhatók a hasznos, modern konyhai kisgépek, amiket persze nem sűrűn használ aztán. Nyitott mindenre, de nem ragaszkodik semmihez. Ameddig szüksége van a tárgyakra, addig fontosak, kiemelt helyen vannak – viszont amint megunja őket, mehetnek a süllyesztőbe.

A tüzes Vízöntő (Kos, Oroszlán, Nyilas) a fentiekhez hasonló, ám ő még a múltat és a jövőt is szívesen összekuszálja. Nála az ultramodern hifi egy cseresznyefa állványon található – és semmi baj vele. Szívesen pakol a lakásba régi bútordarabokat, nem riad vissza a múlt századi nehéz szekrényektől sem, de találhatunk nála a ’70-es, ’80-as évekből származó stílbútorokat is. Előfordul, hogy a modern dominál, akkor viszont a színek és a minták hozzák vissza a múltat. Nem érdekli a divat, fontosabb, hogy egyénisége tükröződjön környezetén. Kedveli a szobanövényeket, a kisállatokat, mert olykor jobban megérteti magát velük, mint embertársaival. Nem azért, mert mizantróp, hanem mert úgy érzi, valami egészen másik bolygóról való, és itt csak átmenetileg tartózkodik.

A Föld-aszcendens (Bak, Bika, Szűz) gyakorlatiasabbá teszi a Vízöntőt. Kiegyensúlyozza. A kombináció rendszeretővé teszi, meggondolttá és kiismerhetetlenebbé is. A Föld-jegyek racionálisak, a Vízöntő azonban független a Földtől – szárnyal is, de visszahúzza az aszcendens. Előfordulhat, hogy örök ellentétben van magával. Színei a földszínek, melyekhez csatlakoznak még ezek harsányabb árnyalatai: narancs, tűzvörös és napsárga. Kedveli a nagy tereket, melyeket több részre oszt. A mintás felületeket kerüli, és inkább kevés színnel veszi körbe magát.
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum