Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Fehér a lakásban
Az ártatlanság és tisztaság szimbóluma. Nem hiába néhány kultúrát kivéve a föld szinte minden szegletén ebben a színben vonul az oltár elé az ara, ugyanis asszonnyá válása előtt mindinkább az erkölcsös ideált testesíti meg. Legalábbis régen a hagyomány így gondolta, amely ma már néhány alternatívával, de még most is tartja magát a szokásokhoz. Majd a nevében színt rejtő Hófehérke, a szerénység és jóság jelképeként vonul fel a mesetörténetben. Ha tovább asszociálok, a világosság jutna eszembe. S ha fényesség, akkor nyár, napsütés és meleg. Ez az évszak párosul a legkönnyebben ezzel a színnel.

Fehér árnyalatokkal felruházott otthon hasonló kisugárzással bír a lakásban. Első ránézésre visszafogottságot, egyszerűséget árul el lakójáról. A fehér dominanciájú szobák belterét növeli, éppen ezért kisebb hajlékokban gyakran alkalmazzák ezt a „csalási” technikát, hogy nagyobbnak és tágasabbnak tűnjenek. Előszeretettel uralkodik főként a fürdőszobákban és mellékhelyiségekben, mivel a steril környezetet szolgálja. Előnyös azért is, mert mindenféle stílusban kiválóan érvényesül és más színekkel is kitűnően harmonizál. Ezt a színt sosem lehet megunni, és nem megy ki a divatból, mert bármivel változatossá lehet tenni. Fel lehet dobni feketével, kékkel, meleg akár hideg hatású tónusokkal egyetemben.
Mégis nagyon sokan félnek tőle. Talán azért, mert amennyire a tisztaságot példázza, ha nem vigyázunk, könnyen bemocskolódhat. Hiszen egy fehér kanapén vagy szekrény fogantyúján a mindennapos használat bizony könnyedén meglátszik. Ennek ellenére nem kell megrettenni a gyakori takarítástól és rendben tartásáról, mert a hatás miatt megéri bátran alkalmazni.

Jónás Darinka
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum