Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
A Bak utálja a csavaros játszmákat, a pózokat, a köpönyegforgatást. Hajlamos a pesszimizmusra, többnyire befeléforduló, szüksége van a magányosan töltött órákra. Ha ezt megkapja, utána újult erővel csatlakozik a csapathoz, mert ugyanakkor fontos neki társaság, az összetartó erő. Nagyon megbízható, lehet vele tervezni és ha biztonságban érzi magát, megcsillantja szarkasztikus humorát is. Különleges, gondolkodó és kitartó. Amit eltervez, végigviszi. Megkérdezi a környezete véleményét a nagy döntések előtt, levonja a következtetést, de aztán saját magára hallgat.

Lakását tekintve nagyon fontos szerepe van a praktikumnak, a jól használhatóságnak, az igényességnek, a választékosságnak. A természetes anyagokat szereti, kimondottan nincs ínyére az utánzat. Nagyon közel áll hozzá a kő mint alapanyag - legtöbb Bak el tudna képzelni az életét egy várban vagy egy szépséges kastélyban...

A Bak Föld-aszcendensekkel (Bak, Bika, Szűz) maximálisan ragaszkodik a földhöz, a birtokhoz, az értékekhez, a tisztasághoz és a rendhez. Nem szereti a díszítést, vagy csak nagyon egyszerű formákat enged be az otthonába. Apró virágok, szimpla körformák, és főleg egyenes vonalak jellemzik a mintázatot padlón és falon. A retró és a klasszikus stílus áll közel hozzá, csak néhány színt szeret alkalmazni egyszerre szobáiban. A hófehér ritkán a kedvence, inkább a tört változatok részesülnek előnyben, mint a barna, a bézs, a kakaó, a kávé, az ekrü, a vajszín.

A vizes aszcendens (Halak, Rák, Skorpió) érzékenyebbé teszik a Bakot. Lágyabb és simulékonyabb ez a kombináció, nem szeret annyira különválni és konfrontálódni, mint például tüzes társa. Lakása letisztult, egyszerű és igényes. A kékek és szürkék uralkodnak otthonában, szereti a víz elemet idéző tárgyakat, az akváriumokat, a tengerpartot ábrázoló fotókat, vízfestményeket. Kedvenc anyaga általában valamilyen textil, például a durva vászon, a len.

A tüzes Bak (Kos, Oroszlán és Nyilas aszcendens) nagyvonalú, de kemény. Nyitott, lelkes, vendégváró, azonban szókimondó, hirtelen, tiszteletet parancsoló és olykor kegyetlenül vágja ki az igazságot. Azonban óriási az ereje, a kitartása, és könnyen meggyőz bárkit. Otthona színesebb, mint előző társaié, ő szereti a díszesebb tárgyakat is, érdekes ládákat vagy régi, ősi álarcokat a falon. A bőrgarnitúra is tetszik neki, különösen, ha patinás hatást kelt. A sötét színek jellemzik lakását, és általában sok bútorral veszi körbe magát.

A levegős Bakok (az aszcendens Vízöntő, Ikrek, Mérleg) könnyedebbek, kevésbé megmondóemberek, lazábbak és oldottabbak, persze Bakságukból ők sem tudnak kibújni. Imádnak kuckózni, rengeteget olvasnak, ezért náluk megtalálhatjuk a faltól-falig polcrendszert. Legyen az fa, fém vagy bambusz. Előző kettőt az összes Baknál megtalálhatjuk – igaz, ott a sok-sok szépirodalom mellett albumok, lexikonok és szótárak sorakoznak - azonban a billegő, ingatag hatású bambuszt inkább csak itt. Színeket tekintve a pasztellek, a visszafogott árnyalatok jellemzik, bútorkárpit tekintetében a valódi, a műbőr kedvelője, de egyéb lakástextilek szempontjából megtalálhatunk nála organzát és madeirát is. Szereti a változatosságot, de szüksége van az állandóságra is. Nem változtat annyiszor, mint például a Nyilas.

A legtöbb Bak szereti a fekete-fehér mintázatot.

Az egyik kedvenc játéka a sakk.

Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum