Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
Óriási hite van, hegyeket mozgat meg, meggyőz arról, hogy a világ egy gyönyörű, csodás hely, de kell valaki, aki meg is erősíti ebben. Fontos neki a folyamatos visszajelzés, a szeretet kimutatása, az elfogadás jelzése, különben nagyon elszomorodik. Azonban sosem esik mély depresszióba, hamar vissza lehet hozni a magasba, és a kedve újra derűs és napfényes.

Imád mozogni, sportolni, kipróbálni minden újdonságot, szívesen tanul élete végéig. Benne van minden játékban, odaadó és humoros. A Tűz-jegyek közül ő a legkevésbé rátarti, őt nem zavarja az sem, ha olykor elfeledkeznek róla. Gyorsan feltalálja magát, csinál másik programot.

A tüzes Nyilasok (Kos, Oroszlán, Nyilas aszcendensűek) imádják a pirosat, ahogyan ezt most már mindenki kikövetkezteti. Sőt annak összes árnyalatát, főleg az élénk, telített színeket. A feketét viszont ők túl komornak tartják, szeretnek inkább a szürkével és a sötétbarnával játszani, élénk színekkel feldobni a sötéteket: narancssárgával, pinkkel és lilával. Mivel alapvetően sportosak, miközben azért rendelkeznek a Tűz-jegyek jellemzőivel is, fontos számukra a praktikum, de a kényelem is. Nem annyira a luxus és a minőség az első számukra, hanem az egyediség, az érdekesség és a lazaság. Szeretik a füstülőket, a gyertyát és az illóolajokat. Stílust tekintve inkább a modern áll hozzájuk közel. Egy Nyilas antik környezetben: elefánt a porcelánboltban…

A vizes Nyilas (Halak, Rák, Skorpió) nyitott, érdeklődő, érzékeny, gyors. Lakása vendégváró. Sok benne az ülőbútor: szék, puff, fotel, hintaszék, kanapé, függőágy – még ha az nem is székszerű. Viszont nagyon kényelmes. Szereti a hasát, sokat főzőcskézik, ezért konyhája belakott. Ott is megtalálhatunk a szokásos székek mellett valami kényelmesebb fonott verziót is. A konyhában tehát van élet: nem csupán a hűtőben tart állatokat, talán az ablaknál egy papagáj ismételgeti magát vagy őt. Vagy csak gerléket etet az ablakból. Anyagok tekintetében ő nem feltétlen a természetes híve. Szívesen használ műanyagokat, de csak a legmodernebb változatokat. A stílusban itt is a modern a meghatározó, sőt leginkább a teljesen letisztult formákat kedveli – csak semmi ciráda!

A levegős Nyilas (Vízöntő, Ikrek, Mérleg) nagyon független, sehova nem szeret tartozni, senkitől és semmitől nem akar függni – persze, valahol ez is egy függés. Vagyis inkább para. De hagyjuk meg neki a kellő szabadságot, így viszont szívesen közeledik majd. Otthonában is megvannak e tulajdonságának az ismertetőjegyei. Önállóan megszerzett és megvett bútorok, saját maga által kialakított tér, külön kuckó, a modern hangulat egyedi megfogalmazása különleges stílusban… A színek világosak, átlátható a berendezés, kevés a tárgy. Csak semmi komoly érzelem! Csak semmi ragaszkodás! Sokszor változtat színeket a szobában, festi a falat, tapétáz, lakkoz bútort és a többi.

A Föld aszcendensű Nyilasok (Bak, Bika, Szűz) megbízható, lelkes, kitartó emberek. Házuk tája rendben van, lakásuk tiszta és rendes általában. Azonban a nagyon vonalas határig nem jutnak el, mert Nyilasságuk kellő lazaságot biztosít. Kellemes otthon, egészséges arányban fény és árnyék, növényzet és elektronika, sötét és világos színek, természetes és mesterséges anyagok. Imád új megoldásokat kitalálni – a lakberendezésben is, de szívesen kertészkedik vagy alkot meg bútorokat.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum