Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
Természetét tekintve általában kissé távolságtartó, megfigyelő és zseniális túlélő. Nem kimondottan finnyás, sőt a Skorpió az, aki a legjobban bírja például a többnapos éhezést, nem nyafog, ha hideg vagy ha meleg van, kibírja a legszörnyűbb szagokat, a leglehetetlenebb körülményeket is. Tekintete olykor szúr, belelát a másik lelkébe, sokszor erőszakos és bosszúálló. Mindezek mellett nagyon szenvedélyes, konzekvens, elmélyülő, önmagát a dolgoknak átadó személyiség. Imádja a fekete színt, a sötétséget, a szokatlanságot, a különlegességet. Állhatatos, és felvállalja magát a hibáival együtt. Kiáll mások mellett, és általában kőkemény elvei vannak. És persze mindig neki van igaza. Kiváló az ízlése.

A vizes aszcendens (Halak, Rák, Skorpió) szinte külön analizálandó. A Halak és a Rák aszcendensű személy többnyire a széphez, a meghitthez, az otthonoshoz vonzódik, némi különlegességgel megbolondítva a megszokott berendezést. A dupla Skorpió vagy kioltja egymást, és teljesen egyszerűen rendezi be lakását, vagy pedig egy olyan különcségben csúcsosodik ki ízlésvilága, ami egy szimpla (egyéb) jegynek már az extremitás határát súrolja. Előző kettő tehát szívesen alkalmaz érdekes anyagokat otthonában, velúrt, műszőrmét, gumit, parafát, bambuszt. Szeretik az egzotikus tárgyakat és színeket. A fekete mellett megtalálhatunk náluk narancssárgát, lazacszínt, lilás árnyalatokat és kéket szinte az összes árnyalatban.

A dupla Skorpió az az ember, aki összeszed minden ócskaságot a lomtalanítások alkalmával, aztán bebizonyítja, hogy kincset talált. És tényleg. Hazavisz kitört lábú asztalt, ülőke nélküli széket, rozsdás fémtárgyakat, és varázsol belőlük izgalmas kiegészítőket, új huzatot tesz az ülőalkalmatosságra, lefesti, lakkozza, az asztalból virágtartót fabrikál, a rozsdás vasak pedig fényt kapnak, színt vagy csak egy gyertyát, melynek fénye szinte nemesfémmé varázsolja őket.

Ha már lefoglalta egy jóravaló ember az általa kinézett kortörténeti remeket, ő nem átall fáradozni, meggyőzi a jóembert az igazáról, talán le is kenyerezi, de megszerzi azt, ami neki kell.

Ha a Skorpió tüzes aszcendensű (Kos, Oroszlán, Nyilas), akkor a lakás ég a vágytól. Az illető is persze, alig bír magával, és ezt otthonában jól látni. Imádja a nagy, sőt hatalmas ágyakat, kanapékat, heverőket, a baldachint, a szív alakú ágyat, a kerek alaprajzú ágyat, az emeletest… na, az emeletest azt nem. Egy ágyközpontú Gombóc Artúr, akinek az ágy a csoki. Azért ez a kép enyhén torzít. Kedveli az alacsony bútorokat, a keleti stílust, de a minimált is. Mindezt nagy terekben, érdekes térelválasztásokkal. Nem bánja, ha a helyiségek megvilágításával is szórakozhat – imádja a drámát, a konfliktust sem veti meg, és a kisebb harcokért is odavan. Tehát otthonában többféle fényforrás csóvája keresztezi egymást. No nem fénykardra gondolunk, hanem kis spotra, reflektorra, nagy, tekintélyes csillárra, modern állólámpára, decens asztalira és különleges olvasólámpára. Mindezek mellett sok-sok gyertyatartó ad hangulatos fényt. Mivel a luxust sem kimondottan utálja, így a kisplasztikák, a festmények is izgatják a fantáziáját. Főleg a moderneket, a kortársakat kedveli. Színek tekintetében minden mély, telített színt kedvel. Túlnyomó többségben a királydrámák díszletének színei határozzák meg a lakást: bordó, mélyvörös, püspöklila, törtfehér, koromfekete.

A Föld aszcendensű (Bak, Bika, Szűz) Skorpió ennyire nem végletes. Ő komoly. Szigorú, egyenes, szókimondó és a lehető legkitartóbb kombináció az összes közül. Egy Skorpió-Bak könnyen leélhet száz évet fájós háttal, cigizve is.

Lakása praktikus és ötletes. Érdekes, kreatív megoldások tarkítják az otthont, messzi földről beszerzett ereklyék, kabalák. Általában nagyon sok könyve van, imád elmélyedni a különböző tudományokban, kutatni, keresni, megkérdőjelezni dolgokat. Gyűjtő, főleg, ha Bikával párosul. Rendet tart, szereti a beépített szekrényeket, itt egy kis titkos zug, ott egy rejtett ajtó. Tükrökkel is szívesen variál és befolyásolja a teret. Ő is, mint minden Föld-jeggyel kombinált egyéniség, előtérbe helyezi a természetes anyagokat. Nem sokszor alkalmaz műanyagot, inkább a fa és a textilek találhatók meg a lakásban. Kötődik a földhöz, fontos, hogy lehessen néha konkrétan a talaj közelében. Vagy ilyen sportot választ – például tájfutást, vagy a háza mellett van egy telek, ahol közvetlen átveheti a föld jótékony energiáját.

A levegős Skorpiók (Vízöntő, Ikrek, Mérleg) sok esetben forradalmi vénával vannak megáldva. Ami a szívükön, az a szájukon. Általában spontán személyiségek, nem terveznek előre, nagyon szabadságszeretők. Függetlenek, önállóak, de sokszor bizonytalanok is. Otthonukban egészséges rendetlenség a jellemző, nem mindig találják meg, amit éppen keresnek, de közben az is előfordul velük, hogy elfelejtik, mit is kerestek tulajdonképpen. Szeretik a szokatlan elosztású polcokat, szekrényeket, de szükségük is van elég rakodófelületre. A világos, napfényes szoba nekik alapvető, ők a legkevésbé sötétségkedvelő kombinációk. Egyébként kevés időt töltenek otthon, inkább a szabadban találkozhatunk velük – földön, vízen, levegőben.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum