Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
A Mérleg légies, nem csoda, Levegő-jegy. Általában jellemzi a szépség, a kifinomultság és az érzékenység. Nem szereti és nem is tűri a durvaságot, amit persze nem ezzel a módszerrel kerül el, hanem egyszerűen eltűnik a helyszínről. Diplomatikus, törekszik az egyensúlyra, kerüli a konfliktust, és keresi a kényelmet.

Lakásában, otthonában is a fentiek szerint él, dolgozik. Azok a Mérlegek, akiknek aszcendensük a Tűz-jegyekben található (Kos, Oroszlán, Nyilas), könnyen kihozhatók a sodrukból, de hamar el is felejtik az esetleges balhékat. Meglepetésként is hat olykor egy-egy ilyen kitörés, mert kedves, lágy külsejük nem ezt ígéri a kívülállónak. Azonban rugalmasak, bármikor szívesen segítenek, ha kérik őket, jó kedélyűek, nyitottak.

Szobájuk, az őket körülvevő tér általában világos, szellősen berendezett, de fellelhető egy-két meghatározó, jellegzetes tárgy is. Egy különleges komód, egy antik hatású asztal vagy szék, egy szép nagy bőrfotel. Attól feltűnő, hogy teljesen elüt a helyiség berendezésétől, azonban nem csorbítja annak harmóniáját. Szívesen alkalmazzák lakásukban az egzotikus lakáskultúra elemeit, szeretik a mély, meleg színeket: a vöröset, a bíbort, a püspöklilát. Vonzódnak a lágy tapintású, finom anyagokhoz, például szeretik a kasmírt, a habselymet, a szatént, ezekkel a matériákkal dekorálják a falat, a kerevetet, a puffokat. Sok érdekes, keleti tárgy található meg náluk: vízipipa, füstölő, kaspó, mozaikból kirakott tányér, hatalmas váza, tíkfatárgyak.

Ha a Föld-jegyben van az aszcendens (Bak, Bika, Szűz), akkor a Mérleg-személyiség kissé befelé fordulóbb, mint „tüzes társa”. Hajlamosabb a dolgok túlgondolkodására, mérlegelésre, kételkedésre, viszont realistább is. Fontos számára az egzisztencia, a biztonság, a kiszámíthatóság, különben könnyen kicsúszik a lába alól a talaj. Nagyon figyelmes, fantáziadús és kreatív. A szépérzék nála is alapvető jellemző, kényes az anyagokra, a minőségre, a stílusra – sokszor márkafüggő.

Lakókörnyezetének arculata egységes, általában egy meghatározó stílusban rendezi be otthonát, amit aztán apróságokkal tesz különlegessé. Figyeli a trendeket, és igyekszik ezek szerint alakítani a hatást.

A Mérleg, ha Víz-jeggyel kombinált (Halak, Rák, Skorpió), akkor személyisége is változik: fellebben a rögös földről. Művész, művészlélek, de még nem életművész. Életfeladata általában a döntéshelyzetek megélése. Meg kel tanulnia választani, majd nem megbánni a választást, és nem azon gondolkodni, hogy „mi lett volna, ha”. A skorpiós verziónak mindezeken felül azt is, hogy ne forraljon bosszút az események adott alakulása miatt. Inkább engedje el a múltat, és használja fantasztikus képzelő- és alkotóerejét. Otthonában dominálnak a visszafogott, tört színek. Anyagok tekintetében mindent elfogad, a bőrrel vannak csak kisebb fenntartásai. Szereti a világosat – nagy ablakok, kevés függöny, fehér vagy vajszínű szőnyeg, hasonló kanapé, nyers színű bútorok. Csordultig van érzelemmel, így aztán megesik, hogy lakásában tart egy-két állatot.

A levegős Mérlegek (Vízöntő, Ikrek, Mérleg), nos, ők közel vannak az életművészethez. Lazák, oldottak, kiegyensúlyozottak, nem rágódnak már megtörtént dolgokon. Igaz, olykor felszínesek, figyelmetlenek és megbízhatatlanok kissé, ezt érdemes elnézni nekik, mert közben szállítják nekünk az információt, a fontos tudnivalókat, szórakoztatnak is. Sokszor belekezdenek valami nagy dologba, aztán a felénél abbahagyják, viszont így elég sokféle területen szereznek minimális tapasztalatot, amit aztán okosan hasznosítanak. Lakóterük többnyire feldúlt hatást kelt, de ők mindent megtalálnak. Tisztaság van náluk, de rend, az ritkán. Élet annál inkább. Mindenféle mütyür, hasznos és haszontalan tárgy, ketyere, eszköz, dísztárgy megfordul ebben a lakásban, hogy aztán másnál találja meg végső helyét. Az alapvető jellemzők: egyszerű, könnyű bútorok, világos vagy vidám színek, nem kényes anyagok, a stílusok harmonikus keveredése.

Ha a Mérleghez megyünk látogatóba, vigyünk valami játékos apróságot – nagyon szereti a meglepetéseket.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum