Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
Kis lakás új ruhája
Judit mégsem ijedt meg, hanem egy teljesen normális mértékű hezitálás után belevágott a lakásvásárlós-lakásátalakítós projektbe. A kipécézett pecó zöldövezetben található Budapesten, egy téglaépítésű, nem mai ház második emeletén. A 36 négyzetméter nem okozott agorafóbiát, ugyanakkor meglátta benne a lehetőséget, és belevágott a vásárlásba és az átalakításba.

A lepukkant falak egy része megsemmisült, a főfalak pedig teljesen újjászülettek – zöld és kapucsínó színben pompáznak, virulnak, és teljesen meglepő módon egyáltalán nem zavarók! Az élénk világoszöld nem harsány, nem betegít meg, nem is az a lustaságra motiváló, nyugtató árnyalat, hanem tavaszias, világos, serkentő hatású. Természetesen a kiegészítők és a bútorok sokat dobnak azon, hogy a fent leírt összkép lett az eredmény. A konyhafülke helyett egy kvázi amerikai konyhás nappali jött létre miniverzióban, ami növelte a belső teret, szellősebb lett általa a kis otthon. A konyha burkolata kőlap, a falon tarkán, meleg színekkel csempézett rész bolondítja meg a fabútor és a kivizöld fal egyszerű kontrasztját.

Judit egy komóddal érkezett ide, úgyhogy a kihúzható kanapé, az asztal, a kisbútorok mind kimondottan ebbe a térbe valók, ide álmodta meg őket. A zöldekkel jól harmonizáló bézs és barna egy kellemes összhangot biztosít, békét, harmóniát áraszt, és stílusos is egyben. A parketta meleg, otthonos miliőt teremt.

Az ablakok felújításra szorultak, az erkélyajtót azonban már lecserélt állapotban vehette át a friss tulajdonos. Szerencsére ez a nyílászáró sok fényt beenged, ami optikailag nagyítja a kis lakás valós méretét, a szobanövények szempontjából is előnyös, ugyanakkor függönyt is szükséges volt feltenni, mivel a hálófülke is innen kapja az éltető fényt, ami reggelente annyira nem kívánatos.

Judit itt nem állt meg, hanem a fürdőszobát is teljesen átalakította. Bár a vizesblokk még normál méretű fürdőnek sem mondható, de ő mégis ragaszkodott elképzeléséhez, és sarokkádat akart. És lőn, amit igazán szeretnénk, az megvalósul. A kis fürdőszobába sikerült megtalálni a lehető legkisebb, de mégis sarokba tehető spéci kádat, ami tényleg nagyon jól mutat a narancssárga-citromsárga kőburkolattal fedett helyiségben.

Az előszoba és a gardrób- vagy beépített szekrény elhelyezése okozott még gondot, ugyanis azt valahol az előtérben kellett volna elhelyezni, hogy a nappali ne menjen össze teljesen. Nem egyből, de végül sikeresen bekerült a kiszemelt ruhatároló a neki kijelölt helyre, az előszobában megtalálható falmélyedésbe. A gázóra és annak csöve akadékoskodott kicsit, azonban a szekrényről leszerelhető részlet megmentette a szobát a zsugorodástól. A gardróbot tehát beapplikálták a falba, így minden a helyére került.

Judit mindezt összesen másfél hónap alatt valósította meg a mesteremberek kitűnő szakértelmével és családja mindennemű segítségével karöltve. Amire pedig különösen büszke, hogy barátaival
együtt saját kezűleg (!) rakták le a laminált parkettát. Jelenleg szokja az új helyet,- ami igazi csajos kuckó lett -, folyamatosan szépítgeti, de a kis első otthon már így is magáért beszél és gazdája szépérzékéről, ízléséről és kreativitásáról tanúskodik.


Csak hogy tudjuk, ilyen volt

Szálka Saci
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum