Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
A lakás tüdeje: a terasz
Ha még nincs hova kimenni reggelizni, akkor se búslakodjon az Olvasó, mert az álmok valóra válnak! Amennyiben azonban rendelkezik ezzel a komfortérzetet maximálisan nagyra növelő pluszhelyiséggel, alakítson ki hangulatos teraszt ebből a szabad térből.

A kerti bútorok széles választéka várja Önt – elcsépelt szlogen, de igaz. A megálmodott stílustól függ, milyen anyagból válasszuk ki a teraszra az asztalt és a székeket. A kovácsolt vas kerti ülőalkalmatosságok és asztalok mediterrán hatást keltenek, hidegek és rusztikusak – azaz fontos, hogy a kiegészítők oldják ezt az összhatást. Tegyünk a székekre ülőpárnákat, az asztalra kisebb terítőt, hogy azért a kovácsoltvas szépsége se váljon láthatatlanná. A gyertyák, a gyertyatartók hangulatossá teszik a délies hatású bútorokat, fáklyákkal is fokozhatjuk az élményt.

Választhatunk alumíniumból készült kerti bútorokat is – ezek szintén eléggé ridegek és kemények, így fontos, hogy terítővel és színes kiegészítőkkel barátságossá tegyük hatásukat. Egy napernyő, néhány színes, mintás textilszalvéta az asztalra, párnák, szalagok rögtön oldják a fém élettelenségét. Előnye, hogy elég strapabíró, illetve nagyon könnyű anyag.

Ha a természetes matériákat részesítjük előnyben, maradjunk a faanyagnál, illetve a bambusznál. A fából készült bútorok általában robusztusabbak; stabilabbnak tűnnek, azonban a bambusz és a rattan is nagyon jó alapanyagok – ma már ezek is tartósak lehetnek. Kényelmesek, általában ergonómiailag jobbak, mint fémverzióik, mert kevésbé kemények. Már ha rájuk nézünk, könnyebbnek érezzük magunkat, elfelejtjük a stresszt, a rohanást. Egy rattanfotelba nem lehet pillanatokra levágódni, abban minimum fél órát sziesztázni vagy mélázni illik.

Minden terasz éke a zöld növényzet és a virág. Közel érezzük magunkat a természethez, gyönyörködteti a szemet a sok zöld, a színpompás virágok és illataik. Szerezzünk be nagyobb, színes vagy patinás kaspókat – kihez milyen látványvilág áll közelebb, nyugágyat vagy függőágyat, kapcsoljuk be a hifit vagy egyszerűen csak hallgassuk a madarak énekét.

Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum