Hirlapom RSS
Főoldal A Magazin Lakberendezés Trendfigyelő Életmód Ajánlók Kiállítások Estjeink Gardróbok
OROSZLÁN – Méltóság, tartás, becsület
Az Oroszlánokról általánosságban elmondható, hogy nagyon vonzza őket a pompa, a luxus, a nívó – nem szeretnek nélkülözni. Természetesen senki nem szereti, ha valamiben hiányt szenved, de az Oroszlán bírja a legcudarabbul. Élete valamelyik területén biztosan a legszínvonalasabb dolgokat műveli, szerzi be, gyűjti, alkalmazza – attól függ, miről is van szó pontosan.

Nőként imádja a kis- és a nagyestélyiket, nem okoz neki problémát, ha meg kell jelennie valahol, szereti a csillogást, a pazar ruhakölteményeket és kiegészítőket. Férfiként is lubickol a választékos szmokingokban, nem feszeng nyakkendőben sem, szívesen szív szivart, már ha dohányzik.

Ha mégsem ezen a területen jellemzi az igényesség, akkor másképpen leljük meg ezt a jellemzőt nála: berendezési tárgyai, ízlése, étkezési szokásai, barátai megválasztása árulják el őt. Imádja, ha hízelegnek neki, sajnos ezzel le is lehet venni a lábáról. Igényli, hogy hozzátartozói, ismerősei megfussák előtte a tiszteletköröket – ezt meg kell adni neki, ő örül magának, minket pedig a bizalmába fogad.

A legtöbb Oroszlánnak jó a humorérzéke, ha másról van szó, magán nehezebben nevet, de ha érzi, hogy szeretik és becsülik, azt is megtanulja.

Színei a vörös, a fekete, az arany, de jól áll neki a mélybarna, a püspöklila, a mályva, a bézs, az indigókék. Nem javasoltak a pasztellszínek – kivéve, ha az aszcendense annak megfelelő. A telített, élénk színek az igaziak, és azok emelik ki különleges szépségét.

A lakás berendezését tekintve a Tüzes aszcendensű Oroszlánok a legvadabb macskák – otthonuk olykor némelyek szemében egy buja szigetet jelent: pirosas, bordós fények, puha, lágy takarók, plédek, brokátfüggönyök. Ha a modernebb stílust képviseli az illető, akkor organza, muszlin, színes selymek találhatók meg drapériaként a lakásban. Szereti a jaguár- és a tigrismintát, de ízlésesen alkalmazza – keveset a megfelelő helyen. Fenyőbútort nem nagyon találunk a szobájában, vengét, cseresznyét, tölgyet, égert annál inkább, és főleg pácolva.

A Levegő-jeggyel kombinált Oroszlánok képzelik azt, hogy lehozzák a csillagokat is az égről kedvesük kedvéért, de a valóságban inkább fordítva van... Nincs ellenükre semmiféle kényeztetés, nem mondanak ellent túl sok kísértésnek sem. Ez aztán az otthonukon is meglátszik: csecsebecsék művészi összevisszaságban – viszont nem zavaró a majdnem káoszhatás. Olyan, mintha egy mesebeli boltba léptünk volna be, érdekes fotelek, értékes bútorok, izgalmas kialakítású lámpák, többféle díszpárna, vázák, festmények és apróságok: szívecskék, gyöngyök, bogyók, amit az ember csak el tud képzelni.

A Föld-aszcendens az Oroszlánt is komolyabbá teszi, ahogy a többi csillagjegyet is. Erősödik az értékközpontúság, a konzervatívabb ízlésvilág, az egyszerűbb, letisztultabb vonalak. Elegáns ülőgarnitúrák, keleti kisszekrények, puffok, párnák a nappaliban, fémkiegészítők a fürdőszobában és a konyhában. Színekben a narancsos, terrakotta, kakaóbarna és a négerbarna dominál.

A Víz aszcendensű Oroszlán a legszelídebb verzió: erős a szépérzéke, könnyebben megközelíthető, ugyanakkor egy erőteljes jellem. Nála jelennek meg a világosabb színek a lakásban, a sok fény, a könnyedebb hatású belső tér. Kedveli a különlegesen faragott bútorokat, a szantálfa kiegészítőket, az egzotikus faliszőnyegeket, ágytakarókat.

Szálka Saci
Kapcsolódó cikkek:
•  KOS - Bátorság, provokáció, energia
•  BIKA – Higgadtság, nyugodt erő
•  IKREK - Mozgás, kommunikáció, légiesség
•  RÁK – Család, otthon, romantika
•  SZŰZ – Tisztaság, pontosság, szolgálatkészség
•  MÉRLEG – Szépség, bűbáj, békesség
•  SKORPIÓ – kellem, rafinéria, mélység
•  NYILAS – lelkesedés, kíváncsiság, optimizmus
•  BAK - pontosság, kitartás, igazságosság
•  VÍZÖNTŐ – Függetlenség, másság, önállóság
•  HALAK - lágyság, finomság, naivitás
Megosztás:
 
Magunkról     |     MBIK     |     Impresszum     |     Karrier     |     Archívum